„Marka” oduševljena Brazilcem: Na svijetu ne postoji bolji fudbaler od Vinisijusa

„Transformacija ovog igrača je misteriozna stvar. Prošle sezone, kada bi zakoračio u šesnaesterac, vidio je samo gol. A sada ima periferni vid, uoči svakog saigrača i doda loptu onome koji je usamljen ili u najboljoj poziciji”, rekao je Horhe Valdano

13588 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pobjedom u „madrilenju”, Real je napravio ključni korak ka tituli prvaka Španije.

„Kraljevski klub”, uz meč više, ima 13 bodova prednosti nad Atletikom, a čak 18 nad najvećim rivalom Barselonom, pa su mu najbliži pratioci gradski rivali Sevilja i Betis.

Tima Karla Anćelotija je dominirao protiv „kolćonerosa”, pitanje pobjednika se praktično nije postavljalo, a „Marka” nakon velikog derbija, možda i pomalo pretjerano konstatuje da trenutno na svijetu ne postoji bolji fudbaler od Vinisijusa Žuniora.

Mladi Brazilac, doduše, igra spektakularno ove sezone. Anćeloti mu je dao svu slobodu, a on mu savršeno uzvraća, jer je na 23 utakmice upisao 12 golova i devet asistencija.

Povezani članci

12. Decembar 2021.

Real je gazda u Madridu!

Protiv Atletika je namjestio oba pogotka.

„Madrid je lider i osvojio je pola titule zato što ima Vinisijusa. Odlučio je derbi sa dvije asistencije. Dva savršena pasa za Benzemu i Asensija i utakmica je bila gotova. Ono što je Mesi radio pola svog života u Barseloni, Vinisijus sada čini sa zadivljujućom lakoćom. Neki još teško priznaju njegove zasluge, ali dana na svijetu ne postoji bolji fudbaler od Vinisijusa. U sezoni u kojoj je postao zvijezda zahvaljujući golovima i driblinzima, daje i divne asistencije, kojima je riješio derbi. Osim toga, sve je bilo uobičajeno za njega ove sezone. Brazilac ne prestaje da stvara opasne situacije”, piše „Marka”.

Vinisijusovim napretkom pod Anćelotijem je zadivljen i bivši igrač, trener i direktor Reala, Horhe Valdano.

„Transformacija ovog igrača je misteriozna stvar. Davanje gola, što je dar, učinio je nečim što može da se nauči. Ranije je bio igrač koji je stizao do posljednjih nekoliko metara zadivljujućom brzinom, ali bi se spetljao. Sada ima nestvarnu mogućnost da vidi igrača koji je slobodan. Prošle sezone, kada bi zakoračio u šesnaesterac, vidio je samo gol. A sada ima periferni vid, uoči svakog saigrača i doda loptu onome koji je usamljen ili u najboljoj poziciji”, rekao je Valdano za „Movistar”.

Bonus video: