Ni Konte ga nije probudio: Dele Ali ide u januaru

Predsjednik Danijel Levi bi ga najradije prodao, ali pristaje i na pozajmicu, sa opcijom ili obavezom kupovine na kraju sezone

6158 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada je stigao iz MK Donsa kao 19-godišnjak, Dele Ali je odmah zablistao u dresu Totenhema i u drugoj sezoni dao čak 18 golova u Premijer ligi, iako je vezista.

Ali, odlaskom Maurisija Poketina je počeo da pada u drugi plan, jer nijedan od nasljednika Argentinca nije uspio da mu nađe „žicu”.

Antonio Konte je imao isti zadatak, ali je digao ruke nakon šokantnog poraza od Mure (2:1) u Ligi konferencija, kada je djelovao potpuno nezainteresovano.

Od tada nije odigrao ni minut, a pitanje je da li će ikada više zaigrati za Sparse, jer „Telegraf” piše da je dobio zeleno svjetlo da ode već u januaru.

Za sada je plan da bude samo pozajmljen i da, kao Džesi Lingard u Vest Hemu prošle sezone, pokuša da oživi karijeru i vrati se u reprezentaciju Engleske.

Ali je bio starte u pet mečeva Premijer lige ove sezone, sve dok je menadžer bio Nuno Espirito Santo, a Konte mu je dozvolio da ode.

Predsjednik Danijel Levi bi ga najradije prodao, ali pristaje i na pozajmicu, sa opcijom ili obavezom kupovine na kraju sezone.

Kada je bio na vrhuncu forme, 25-godišnji ofanzivni vezista je vrijedio više od 50 miliona funti, pitanje je da li sada može da ode za 20...

Bonus video: