Janković o polusezoni Petrovca: Igrali smo pravi takmičarski fudbal

Vladimir Janković zadovoljan rezultatima svoje ekipe u prvom dijelu sezone u 1. CFL

3967 pregleda 3 komentar(a)
Vladimir Janković, Foto: FSCG
Vladimir Janković, Foto: FSCG

Petrovac je imao nekoliko fantastičnih utakmica u prvoj polusezoni - možda nije igrao najbolji, ali jeste najzanimljiviji fudbal u Telekom Prvoj crnogorskoj ligi.

Mečevi sa puno golova su mu donijeli četvrto mjesto na tabeli, mada to može da se promijeni ove sedmice - ako Iskra u dva odložena meča upiše maksimalnih šest bodova. U tom slučaju bi Petrovčani pali na petu poziciju...

„To ne bi promijenilo puno, svakako sam zadovoljan kako smo odradili prvi dio sezone”, rekao je za „Vijesti” trener Vladimir Janković.

„Prije svega, zadovoljan sam kako je ekipa prihvatila moj način rada i kako se ophodila prema obavezama, kako je ‘upijala’ ono što se od nje tražilo. A to kakav smo fudbal igrali - sa strane je nekom atraktivan, viđeno je dosta pogodaka i stvoren je takav utisak. Ali, igrali smo pravi takmičarski fudbal”, poručio je srpski stručnjak.

Petrovac je dao 34 gola, više je postigla jedino Budućnost (36), ali je i među ekipama koje su primile najviše - 28.

„Ima stvari kojima nisam zadovoljan, koje smo mogli da uradimo bolje i da ih izbjegnemo. Način na koji smo primali golove je nešto na čemu moramo da radimo”, kaže Janković.

Janković nije počeo sezonu pod Malim brdom. Stigao je krajem avgusta, nakon šest kola CFL i odlaska Nenada Vukčevića.

„Nisam sa ekipom prošao pripreme, niti sam selektirao tim, ali su sportski direktor Aleksandar Mikijelj i Nenad Vukčević ljetos odradili dobar posao kada je igrački kadar u pitanju. Sada će biti vremena da radimo na nekim stvarima koje nismo mogli tokom polusezone, očekujem da nivo motivacije ostane isti, da atmosfera u svlačionici ostane ista. Ako zadržimo taj nivo, siguran sam da smo na pravom putu”, tvrdi Janković.

Petrovac nema imperativ rezultata, poručuje stručnjak koji je u finišu prošle sezone vodio OFK Titograd.

„Ništa se u sportu ne mora. Pogotovo kada se borite sa timovima koji imaju veći budžet i koji ne skrivaju visoke ambicije. Iznad nas su u ovom trenutku Sutjeska, Budućnost i Dečić, možda će i Iskra, ali smo pokazali da možemo da budemo konkurentni. Cilj je da pobijedimo što više utakmica, da ostanemo u tom gornjem dijelu tabele, a šta će to na kraju da nam donese - vidjećemo”.

Lider je Sutjeska, koja poslije 19 kola ima osam bodova više od Dečića, devet od Budućnosti...

„Početak drugog dijela sezone može da bude veoma bitan. Eventualni kiks ili dva Sutjeske, uz pobjede pratilaca, mogli bi da otvore prvenstvo. Nema lakih utakmica u CFL, vidjeli ste i na primjerima Jezera i Zete, koji su pri dnu, a uzimali bodove favoritima. Biće zanimljivo, crnogorski šampionat je uvijek takav”, zaključio je 51-godišnji trener, nekadašnji saradnik Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi.

Kakve su okolnosti, liga je izuzetno kvalitetna

Crnogorska liga, smatra Vladimir Janković, zaslužuje dobru ocjenu, veću nego što joj mnogi daju.

„Kada pričamo o kvalitetu lige, treba da uzmemo u obzir sve okolnosti. A kakve su ovdje okolnosti - mislim da je liga izuzetno kvalitetna”, rekao je Janković i dodao:

„Kada pogledate podlogu na kojima igra većina prvoligaša, stadione, kompletnu infrastrukturu..., onda je ovo što gledamo mnogo dobar nivo. Izuzetan kvalitet i svi treba da radimo na tome da bude još bolji. Prostora svakako ima”, istakao je trener Petrovca.

Bonus video: