Jovetić drži Hertu u životu, Đurđević dva mjeseca čeka gol

Stevan Jovetić najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac minulog vikenda po sajtu Sofascore

6805 pregleda 5 komentar(a)
Jovetić je postigao pet golova u ligi ove sezone, Foto: Hertha BSC
Jovetić je postigao pet golova u ligi ove sezone, Foto: Hertha BSC

Drugi vikend zaredom Stevan Jovetić je najbolji crnogorski internacionalac po ocjenama sajta Sofascore. Jo-Jo je prije desetak dana bio dvostruki strijelac za Hertu u remiju sa Štutgartom (2:2), a sada je učestvovao u osvajanju tri boda - pogodio je mrežu Arminije za 1:0 u 53. minutu, a Herta je slavila 2:0. To joj je prvi trijumf nakon pet mečeva. Sofascore je Jovetiću - koji je postigao pet golova u Bundesligi ove sezone - dao ocjenu 8,2.

Izabran je u tim kola i po ocjenama koje je dobio u "Kikeru".

Nakon Jovetića, najbolje ocijenjen crnogorski fudbaler je Uroš Đurđević, napadač Sportinga iz Hihona, člana španske Segunde. Popularni Đuka je igrao cijeli meč protiv Las Palmasa (1:1), nije imao konkretan učinak, veće je zaradio žuti karton za ocjenu - 7,1. Hihon nije slavio već 10 utakmica u šampionatu, a Đurđević je posljednji gol postigao 23. oktobra u porazu od Valjadolida - 2:1.

Istu ocjenu kao nekadašnji golgeter Partizana dobio je bivši vezista Crvene zvezde Vukan Savićević, sada član turskog drugoligaša Samsunspora. Savićević je igrao 75 minuta u pobjedi svoje ekipe protiv Ankaragučua, pa je Samsun preuzeo šesto mjesto na tabeli i u zoni je baraža za Superligu.

stat
foto: Sofascore

Matija Šarkić je primio dva gola u remiju Birmingema sa Kardifom, a Sofascore ga je ocijenio sa 7. Njegov Birmingem je 15. na tabeli engleskog Čempionšipa - ima osam bodova manje od ekipe iz zone plej-ofa za Premijer ligu, te osam više od Piterboroa koji je u ovom trenutku u zoni ispadanja...

U Top 5 ocijenjenih crnogorskih igrača je Sead Hakšabanović (6,9). Igrao je cijeli meč protiv Krila Sovjetov u Samari u porazu Rubina rezultatom 2:0. Tim iz Kazanja je vezao treći poraz u ruskoj Premijer ligi...

Ilija Vukotić je igrao 62 minuta za Boavistu u porazu od Sportinga rezultatom 2:0, dok je Adam Marušić bio na terenu cijeli meč protiv Sasuola u kojem je Lacio izgubio 2:1.

Minulog vikenda je strijelac u dresu Voždovca bio Nikola Vujnović. Momak koji je nedavno donio remi Crnoj Gori protiv Holandije u kvalifikacijama za Mundijal, zatresao je mrežu Vojvodine - u trijumfu 3:1 je postigao treći gol za svoju ekipu. U Superligi Srbije se istakao i Uroš Đuranović, član Kolubare. Nekadašnji mladi reprezentativac je dva puta tresao mrežu Proletera i donio trijumf timu iz Lazarevca - 2:1.

Bonus video: