Nakon Junajteda, VBA "spotakao" i Liverpul, remi Votforda i Kristal Palasa

Salah je postigao 31. gol u Premijer ligi i njime izjednačio rekord po broju postignutih golova u 38 kola dugoj sezoni kako se igralo nekada. Prije Salaha, ovakav poduhvat ostvarili su Alan Širer, Kristijano Ronaldo i Luis Suares
0 komentar(a)
VBA - Liverpul, Foto: Reuters
VBA - Liverpul, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.04.2018. 15:59h

Liverpul je, moguće, već mislima na meču polufinala Lige šampiona sa Romom.

Tim Jirgena Klopa je u gostima protiv VBA do 79. minuta vodio 2:0, ali je na kraju morao da se zadovolji bodom, u prvom subotnjem meču 35. kola Premijer lige.

"Fenjeraš" je, tako, samo šest dana nakon što je u gostima pobijedio Mančester junajted, "spotakao" još jednu ekipu iz vrha.

Liverpul je poveo nakon samo četiri minuta golom Denija Ingsa, nakon kombinacije, koji je započeo Mane, koji je poslao loptu u peterac Vest Broma, gdje je Vajnaldum samo kratko dodao do Ingsa, a ovaj spretno poslao u mrežu.

Ingsu je ovo prvi gol još od oktobra 2015. godine.

Najbolju šansu da povisi na 2:0 Liverpul je imao u 42. minutu kada je Mohamed Salah dobro proigrao Ingsa, ali je Ben Forser odlično reagovao i sačuvao svoj gol.

Salah se u strijelce upisao u 72. minutu. Egipćaninu je ovo 31. gol u Premijer ligi i njime je izjednačio rekord po broju postignutih golova u 38 kola dugoj sezoni kako se igralo nekada. Prije Salaha, ovakav poduhvat ostvarili su Alan Širer, Kristijano Ronaldo i Luis Suares.

Salahu sada nedostaju tri gola za rekord lige koji sa po 34 gola u sezoni "dugoj" 42 kola drže Kol i Širer. Salah je ove sezone postigao ukupno 41 gol u svim takmičenjima.

Salahov rekord biće na neki način i rekord Aleksa Okslejda Čemberlena koji je više puta bio asistent Salahu nego bilo kom drugom igraču u Premijer ligi (pet).

VBA je, međutim, u posljednjem dijelu meča pokvario slavlje Liverpulu i Salahu.

U 79. minutu je Kreg Doson šutirao, Loris Karijus je odlično odbranio, ali je odbijenu loptu u gol poslao Džejk Livermor.

Nakon primljenog gola, Klop je izvršio izmjenu u kojoj je Salaha na terenu zamijenio Dejan Lovren što se Redsima obilo o glavu jer je upravo Lovren zasmetao svom golmanu tokom izvođenja slobodnog udarca iz koga je Vest Brom došao do izjednačenja. Igrao se 88. minut a strijelac je za domaće bio Rondon.

Liverpul ima 71 boda, odnosno tri manje od drugoplasiranog Mančester junajteda. Titulu je osvojio Mančester siti, dok je na četvrtom mjestu Totenhem sa 68 bodova...

Vest Brom sada ima tri meča bez poraza pa je privremeni trener Mur ostvario na ta tri meča bolji rezultat od Alana Pardjua koji je VBA vodio 18 puta.

Manje uzbudljiv je bio remi Votforda i Kristal Palasa. Poslije ovog susreta oba tima ne mogu da se raduju, ali nema mjesta ni tugovanju. Opstanak je blizu, ali neće doći odmah nakon ovog susreta.

Votford (38) je na devet bodova od Sautemptona (29), prvog tima "ispod" crte kome predstoje još četiri susreta do kraja sezone, dok je Palas na solidnih šest razdaljine (35).

S obzirom na to da "stršljenovima" slijede dueli sa Junajtedom i Totenhemom, tri boda iz ovog susreta bi bila daleko poželjnija, ali neće odbaciti i ovaj bod pošto je njihov rival imao daleko najzreliju šansu u ovom meču.

Bilo je to u 69. minutu kada je Džejms Tomkins pogodio stativu...

Rezultati

VBA - Liverpul 2:2

Livermor 79, Rondon 88 - Ings 4, Salah 72.

Votford - Kristal Palas 0:0

Nedjelja: Arsenal - Vest Hem (14.30), Stouk - Barnli (14.30), Mančester siti - Svonsi (17.30)

Ponedjeljak: Everton - Mančester junajted (21)

Utorak: Brajton - Totenhem 1:1. Srijeda: Bornmut - Mančester junajted 0:2. Četvrtak: Barnli - Čelsi 1:2, Lester - Sautempton 0:0

Bonus video: