Maradona je osvojio Italiju, Mesi Španiju, a on Englesku: Kun Aguero u suzama objavio da završava karijeru

Aguero je Sitiju za deceniju u klubu donio pet titula u Premijer ligi. Posebno će se pamtiti ona iz 2012. godine osvojena Kunovim golom u posljednjem minutu protiv Kvins Park Rendžersa, titula koja se čekala 55 godina

6331 pregleda 0 komentar(a)
Aguero na oproštajnoj konferenciji za medije, Foto: Reuters
Aguero na oproštajnoj konferenciji za medije, Foto: Reuters

Serhio Aguero, veliki golgeter, možda i najveći i najvažniji igrač u istoriji Mančester sitija, završio je karijeru.

Morao je da se oprosti sa 33 godine od fudbala zbog srčanih problema.

“Ovo su veoma teški trenuci, ali ipak sam veoma srećan zbog ove odluke, jer zdravlje je na prvom mjestu”, rekao je Aguero sa suzama u očima, na konferenciji za medije u Barseloni, čiji je član postao ovog ljeta.

Svi njegovi saigrači bili su prisutni u sali, a iz Mančestera su doputovali Pep Gvardiola i Ćiki Begiristajn, trener i sportski direktor Sitija.

"Maradona je osvojio Italiju, Mesi Španiju, a Aguero Englesku", rekao je Gvardiola.

Aguero je Sitiju za deceniju u klubu donio pet titula u Premijer ligi. Posebno će se pamtiti ona iz 2012. godine osvojena Kunovim golom u posljednjem minutu protiv Kvins Park Rendžersa, titula koja se čekala 55 godina.

U penziju ide sa više od 400 datih golova datih u dresovima Independijentea, Atletika iz Madrida, Mančester Sitija, reprezentacije Argentine, pa i Barselonu za koju je nažalost odigrao samo pet mečeva i jednom zatresao protivničku mrežu.

Osvojio je 21 trofej u karijeri i bio jedan od najvećih fudbalera svoje generacije…

Bonus video: