Željko Petrović ostaje na klupi Iraka

Crnogorski trener vodio je "Lavove Mesopotamije" na Arapskom kupu kao privremeno rješenje na klupi, ali se čelnicima tamošnjeg Saveza očigledno dopala njegova vizija i ponudili su mu ugovor

4681 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Crnogorski trener Željko Petrović nastaviće misiju na selektorskoj klupi nacionalne selekcije Iraka.

Petrović je nakon odlaska Dika Advokata, kojem je bio pomoćnik, preuzeo kormilo "Lavova Mespotamije" kao privremeno rješenje za FIFA Arapski kup, koji se igra u Kataru.

Iako Irak nije ostvario rezultate za pamćenje - remiji sa Omanom i Bahreinom, poraz od Katara koji je donio ispadanje u grupi, čelnicima tamošnjeg Fudbalskog saveza dopala se Petrovićeva vizija, prije svega uvođenje u tim velikog broja novih, mladih fudbalera.

Zbog toga će nakadašnji trener Boaviste, Urave Reds RKC Valvijka, Den Haga, Viljema II... bivši pomoćnik Martina Jola u Hamburgeru, Ruda Gulita u Fejnordu, Gusa Hidinka u Anžiju, Avrama Granta u Vest Hemu, Dika Advokata u Sanderelndu, Utrehtu, reprezentaciji Srbije... potpisati sa Iračanima novi, jednoipogodišnji ugovor.

Vodiće reprezentaciju do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Kataru (ostali su mečevi sa Iranom, Libanom, Emiratima i Sirijom, ali su Iračani u teškoj misiji da ostvare plasman u plej-of), a onda ga čeka i ciklus kvalifikacija za prvenstvo Azije, koje se igra na ljeto 2023. u Kini.

Irak je samo jednom u istroji - 1986. godine, igrao na Svjetskom prvenstvu, a prije Petrovića i Advokata selektor je bio Slovenac Srećko Katanec.

Bonus video: