Inter na čistini prvog mjesta nakon petice u Salernu (VIDEO)

Salernitana - Inter 0:5, "nerazuri" prvi put u istoriji kluba premašili cifru od 100 postignutih golova u jednoj kalendarskoj godini

3938 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Inter se prošetao Salernom i pobjedom 5:0 nad domaćom Salernitanom stekao četiri boda prednosti na vrhu u odnosu na drugoplasirani Milan.

Nije to "klasičnih plus četiri sa utakmicom više", jer se u nedjelju sastaju dva direktna rivala "nerazura" za titulu - Milan i Napoli, koji ima sedam bodova manje od lidera.

U svakom slučaju, ekipa Simonea Inzagija će relaksirana čekati ishod nedjeljnog derbija, a svaki ishod osim pobjede Milana značio bi i povećanje bodovne prednosti nakon ovog kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Redove uzdrmane Salernitane, posljednje na tabeli, ekipe kojoj čak i prijeti selidba u niži rang zbog interesantnog sukoba interesa, razbio je Hrvat Ivan Perišić, golom glavom nakon kornera Čalhanoglua već u 11. minutu.

Do kraja meča u strijelce su se upisali Damfris u 33, Aleksis Sančes u 51, Lautaro Martines u 77. i Galjardini u 87. minutu.

Drugi gol na meču, koji je postigao Damfris, imao je veliku simboliku za Inter, koji je prvi put u istoriji kluba premašio cifru od 100 golova u jednoj kalendarskoj godini.

Prethodni rekord držala je generacija iz 1950. godine, koja se zaustavila na 99.

Apsolutni rekord Serije A, inače, drži generacija Milana iz iste, 1950. godine, koja je tada od januara do decembra postigla 120 golova.

Bonus video: