Fudbaleri i drugi asovi igrali za pomoć porodici neustrašivog borca (FOTO)

Humanost je pobijedila na glavnom terenu Trening kampa FSCG, gdje je odigrana utakmica za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć porodici nedavno preminulog kik boksera Mirka Vlahovića

15379 pregleda 13 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Humanitana utakmica za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć porodici nedavno preminulog kik boksera Mirka Vlahovića odigrana je danas na glavnom terenu Kampa Fudbalskog saveza Crne Gore na Starom aerodromu.

Nekadašnji asovi, članovi prvog crnogorskog fudbalskog tima, ali i aktuelni reprezentativci (Fatos Bećiraj) i reprezentativke (Anđela Tošković i Milica Radunović), pojačani selektorom vaterpolo reprezentacije Vladimirom Gojkovićem i njegovim nekadašnjim saigračem iz nacionalnog tima Damjanom Danilovićem, direktorom rukometne reprezentacije Draškom Mrvaljevićem, nekadašnjim košakrkašem Gavrilom Pajovićem, poznatim licima iz borilačkih sportova Goranom Radonjićem, Miloradom-Mićkom Žižićem i Veskom-Šabom Đukićem, te sportskim novinarima - svi su bili u jednoj, humanoj misiji.

Na inicijativu nekadašnjeg golmana i reprezentativca Vukašina Poleksića, odigrana je emotivna utakmica između "crvenih" i "bijelih", koje su sa klupe predvodili selektor reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović i njegov pomoćnik Miodrag Džudović.

I vjetrovito, prohladno vrijeme, nije spriječilo stotinjak gledalaca da sa tribina posmatraju humanitarnu utakmicu i daju prilog porodici nedavno preminulog neustrašivog borca, Mirka Vlahovića.

Emotivan je bio i početak meča, kada je njegov sin Luka zajedno sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem izveo početni udarac.

Rezultat - najmanje važan, ali treba napomenuti da je u meču u kojem su na djelu bili i nekada (i sada) veliki majstori fudbalske igre bilo neriješeno, 1:1.

Igor Burzanović pogodio je za "bijele" u prvom poluvremenu, izjednačenje "crvenima" u nastavku donio je Đorđije Ćetković.

Obje ekipe igrale su napadački, bilo je šansi, udaraca, a istakli su se golmani - Srđan Blažić na jednoj i posebno Vukašin Poleksić na drugoj strani, koji je stigao i da odbrani penal.

Sve uz arbitražu sudijske trojke, predvođenu internacionalcem Nikolom Dabanovićem, kome su asistirali Milica Radulović i Vladan Todorović.

Za ,,crvene“ su igrali Vukašin Poleksić, Savo Pavićević, Vlado Jeknić, Goran Perišić, Blažo Igumanović, Sanibal Orahovac, Vladimir Gojković Đorđije Ćetković, Danilo Mitrović, Fatos Bećiraj, Uroš Radulović, Miloš Antić, Damjan Danilović, Vlado Perović, Vesko Đukić i Milorad Žižić.

U bijeloj opremi bili su Srđan Blažić, Mitar Novaković, Miodrag Džudović, Milan Jovanović, Luka Pejović, Anđela Tošković, Mirko Raičević, Ivan Delić, Milica Radunović, Draško Mrvaljević, Igor Burzanović, Andrija Delibašić, Nedeljko Vlahović, Bojan Šuković, Goran Radonjić, Neđeljko Kostić i Igor Šuković.

Bonus video: