Sari o Gvardioli: On je monstrum

Trener Napolitanaca veći dio pres-konferencije posvetio veličanju menadžera Sitija, ali i legendarnog Ariga Sakija
70 pregleda 0 komentar(a)
Liga šampiona Mančester siti - Napoli, Foto: Reuters
Liga šampiona Mančester siti - Napoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.11.2017. 11:42h

Mančester siti gostuje Napoliju u derbiju koji mnogo više može da donese Napolitancima nego engleskom predstavniku.

Siti poslije tri kola ima maksimalnih devet bodova, dok su „azuri” osvojili samo tri - prije poraza od „građana” prije 15 dana na "Etihadu", imaju i kiks protiv Šahtjora u Ljvovu.

Napoliju će za prolaz među 16 najboljih gotovo sve zavisiti od meča protiv Ukrajinaca na svom terenu, ali Siti je rival koji ne dolazi tako često...

Sari: Želim da vidim strah kod protivnika

Trener Napolija Mauricio Sari je imao mali šou na pres-konferenciji.

"Šta želim od ove utakmice? Hoću da vidim strah u očima igrača Sitija. To bi za mene bio signal da smo na dobrom putu da uradimo nešto veliko", rekao je Sari.

Bivši trener Napolija ne krije koliko poštuje menadžera Sitija Pepa Gvardiolu.

"On je fudbalski monstrum. Nemojte me upoređivati sa njim, on je u ovom trenutku najbolji stručnjak na svijetu. Obožavam filozofiju koju njegove ekipe prenose na teren. Neke kretnje s loptom u nogama i bez nje su na ivici genijalnosti", istakao je Sari.

"Profesor fudbala" je imao spreman odgovor i na poređenja sa Arigom Sakijem.

"Molim vas, ne vrijeđajte velikog Sakija. On je promijenio fudbal na internacionalnom nivou. Fudbaleri poput Franka Barezija i Marka van Bastena su napredovali radeći s njim. Na kraju krajeva, da sada odem u penziju niko me se ne bi sjećao, jer u karijeri nisam osvojio ništa", jasan je Sari koliko poštuje legendu italijanskog fudbala.

Siti bod vodi u osminu finala

Siti dolazi u Napulj da osvoji makar bod koji mu garantuje prolaz u nokaut fazu. Ali, engleski tim je u takvoj seriji (13 pobjeda zaredom, već 21 meč nije izgubio) da će učiniti sve i da je nastavi u Italiji.

"Svi znaju kakav fudbal igra Napoli na svom terenu. Ovo je dobar test za nas, ali imamo cilj, a to je da obezbijedimo prolaz. Naravno, uradićemo sve da nametnemo svoj stil, iako znamo da to želi i naš protivnik", istakao je Gvardiola.

Real traži izlaz iz krize

Real Madrid je u krizi, španski mediji već navode da Zinedin Zidan više nije tako siguran na klupi.

Poraz od Đirone je svima teško pao, ali aktuelni evropski prvak može sve da promijeni na "Vembliju" - u derbiju grupe H gostuje Totenhemu.

"Poraz od Đirone nismo predvidjeli i razočarani smo. Ali, dovoljno smo mudri da znamo šta treba da promijenimo", rekao je Zidan.

Ko večeras pobijedi u Londonu obezbijediće prolaz u osminu finala, ali za Sparse je u ovom trenutku najvažnije u kakvom je stanju povrijeđeni Hari Kejn.

"Odradio je trening s ekipom, spreman je i mislim da će igrati. Ipak, vidjećemo u kakvom će biti stanju do utakmice", poručio je menadžer Totenhema Maurisio Poketino.

A u grupi G, Monako ima vjerovatno posljednju šansu da se uključi u borbu za prolaz.

"Kneževi" gostuju Bešiktašu koji će osigurati osminu finala u slučaju da ne izgubi, ali pod uslovom da Lajpcig savlada Porto u gostima.

Duel Bešiktaš - Monako počinje u 18 časova, a Stevan Jovetić je u konkurenciji za tim francuskog šampiona.

PAROVI 4. KOLA

GRUPA E

Sevilja - Spartak M.

Liverpul - Maribor

GRUPA F

Napoli - Mančester siti

Šahtjor - Fejnord

GRUPA G

Bešiktaš - Monako

Porto - Lajpcig

GRUPA H

Totenhem - Real Madrid

Borusija D. - APOEL

Meč Bešiktaš - Monako počinje u 18 časova, a ostale utakmice su na programu u 20.45.

Bonus video: