Đuka se vratio golovima, Vukčević u formi

Predstavljamo učinak crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda

6467 pregleda 0 komentar(a)
Đurđević, Foto: Savo Prelević
Đurđević, Foto: Savo Prelević

Napadač Sportinga iz Hihona Uroš Đurđević i lijevi bek Rijeke Andrija Vukčević su najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalci prethodnog vikenda. U pobjedama svojih timova Đurđević i Vukčević su imali zapažen učinak, pa ih je Sofascore ocijenio sa 7,1.

Sporting je savladao Ibicu u gostima 2:0, a Đurđević je postigao drugi gol na utakmici - bio je strijelac početkom drugog poluvremena. Prije tog meča, popularni Đuka je pogodio i u trijumfu protiv Alkorkona u Kupu kralja. Napadač “hrabrih sokola” je tako izašao iz golgeterske krize koja je trajala dva mjeseca, a u međuvremenu je prebolio i koronavirus.

Sporting je prekinuo niz od 10 mečeva bez pobjede u Segundi i nalazi se na 12. mjestu sa 27 bodova, četiri manje od zone koja vodi u plej-of.

A Vukčević se sa Rijekom bori za titulu u hrvatskoj ligi. Podgoričanin je u minimalnom trijumfu nad Istrom ušao u igru u 46. minutu i bio jedan od najboljih na terenu. Rijeka je prekinula mini seriju od dva meča bez pobjede i ima 40 bodova, koliko i zagrebački Dinamo i Osijek, ali aktuelni šampion ima utakmicu manje od oba rivala.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Na trećem mjestu najboljih crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda je defanzivac indijskog Čenaja - Slavko Damjanović. Njegova ekipa je savladala Odišu (2:1) u 6. kolu indijske fudbalske lige, a Sofascore je Nikšićaninu dodijelio sedmicu. Damjanović je ovog ljeta napustio TSC iz Bačke Topole i otišao u Indiju, a u karijeri je igrao za Čelik, Sutjesku, Mogren, Mornar, Budućnost, brojne klubove u Srbiji, Mađarskoj, Južnoj Africi i Uzbekistanu.

Poslije Damjanovića na listi je fudbaler Lacija Adam Marušić - 6,6. Marušić je igrao 90 minuta u pobjedi (3:1) protiv Đenove prethodnog vikenda, ali bez konkretnog učinka. I on je nedavno preležao koronavirus, ali se odmah nakon oporavka vratio u startnu postavu Rimljana, koji zauzimaju 8. mjesto u Seriji A sa 28 bodova.

U Top 5 je još Ilija Vukotić. Cetinjanin je u pobjedi Boaviste nad Moreirenseom (1:0) u igru ušao u 81. minutu, pa mu je Sofascore dodijelio šesticu.

Stefana Savića i Stevana Jovetića ove nedjelje nije bilo na terenu zbog povreda, Aleksandar Šćekić je u pobjedi Partizana protiv Kolubare (1:0) igrao 45, a Igor Vujačić 90 minuta. Nikola Vujnović je postigao jedan gol za Voždovac u pobjedi (5:2) nad Metalcem...

Matija Šarkić je branio za Birmingem, ali je njegova ekipa poražena 4:0 od Blekburna, dok je Vukan Savićević za Samsunspor igrao 55 minuta u remiju (1:1) sa Bolusporom. Nikola Krstović je u dresu Dunajske Strede bio na terenu 35 minuta u remiju protiv Ružomberoka (0:0).

Bonus video: