Brazilac srpskog porijekla možda zaigra za Italiju: Jedan igrač - tri reprezentacije

On je igrao za kadetsku brazilsku selekciju, a 2016. godine, kada je dobio pasoš Srbije, nastupao je za srpski omladinski tim
131 pregleda 1 komentar(a)
Lijanko, Foto: Tutosport
Lijanko, Foto: Tutosport
Ažurirano: 31.10.2017. 18:15h

Nije rijedak slučaj da fudbaleri, koji igraju za mlađe selekcije neke zemlje, promijene "fudbalsko državljanstvo" i u seniorskoj konkurenciji izaberu da nastupe za nacionalni tim države u kojoj su rođeni, ili odakle je njihovo porijeklo...

Ne događa se, međutim, često da igrač u karijeri nastupi za - tri reprezentacije, a kako piše "Tutosport", to bi mogao da uradi Lijanko Vojnović.

Lijanko je Brazilac, porijeklom iz Srbije, ali ima i italijanske krvi, piše list iz Torina, pa je Fudbalski savez Italije počeo proceduru da 20-godišnji vezista dobije državljanstvo te zemlje.

On je igrao za kadetsku brazilsku selekciju, a 2016. godine, kada je dobio pasoš Srbije, nastupao je za srpski omladinski tim.

Zatim se predomislio, pa se vratio u Brazil, i zaigrao za brazilsku U 20 selekciju.

Lijanko je od ovog ljeta igrač Torina, pokazao je talenat u Seriji A, a s obzirom da u njegovoj porodici ima i Italijana, postao je interesantan "azurima".

Brazil - Srbija - Brazil - Italija, kakav bi to bio put mladića, koji je rođen 1. februara 1997. godine u Vitoriji, a čije je puno ime Lijanko Evanđelista Silveira Neves Vojnović.

Bonus video: