Ronaldo? Ne, greške su bile na drugim mjestima: Kako je velikan iz Torina "spiskao" 500 miliona

U tekstu “Evo kako je Juve protraćio 500 miliona eura“, na vrhu promašenih investicija i velikigh troškova nalazi se Gonsalo Iguain

4649 pregleda 0 komentar(a)
Iguain, Foto: Reuters
Iguain, Foto: Reuters

Velikan Juventus je zarobljen u sportskoj i ekonomskoj krizi.

Rezultati su slabiji od željenih, klub je čak i pod istragom zbog navodne računovodstvene prevare u nekim finansijskim operacijama koje su vođene da bi se uravnotežili bilansi i spasili računi, koji su godinama bili u minusu, zbog ulaganja koja nisu dala očekivane prihode, zbog potrošenih miliona.

Gazeta delo sport je opisala kako je klub došao u takvu finansijsku situaciju.

U tekstu “Evo kako je Juve protraćio 500 miliona eura“, na vrhu promašenih investicija i velikigh troškova nalazi se Gonsalo Iguain.

„Gonsalo Iguain je prvo ime koje se ističe kada se ispituje poslovanje na tržištu posljednjih godina“, piše list, koji procenjuje da je Argentinac koštao crno-bijele čak 122 miliona eura.

„Iguain je koštao 122 miliona: 91 za kupovinu, 45 za platu, četiri za troškove, a minus 18 miliona prikupljenih transferom u Milan i Čelsi 2018-19. Njegovi golovi su pomogli za titule 2017. i 2018, ali to je premalo da bi se opravdala isplata“, analizira Gazeta.

Na spisku pogrešnih transfera su Daglas Kosta (87 miliona), Artur (85), Bernardeski (73) ili Kuluševski (49).

A Kristijano Ronaldo?

Uprkos činjenici da su njegov potpis i plata iznosili 277 miliona eura, Gazeta smatra da je njegovo vrijeme u Juveu donelijelo klubu beneficije koje su izašle iz okvira terena, te da bi bez njega finansijsko stanje bilo još teže:

„Ne, greške su napravljene na drugom mjestu”, ističe Gazeta

Bonus video: