Ima 54 godine, ima ponude osam klubova: Kralj Kazu ne planira da stane

"Biće težak posao da odlučim za koga ću igrati," kazao je Mijura koji je prošlu sezonu bio član Jokohame, postavši najstariji igrač koji je nastupio u prvoj japanskoj ligi

5802 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Yokohama
Foto: Yokohama

Legendarni japanski fudbaler Kazujoši Mijura nema namjeru da okonča igračku karijeru iako ima 54 godine.

Mijura, koji je u domovini poznat kao "Kralj Kazu", poručio je kako čak osam japanskih klubova traži njegov potpis za sljedeću sezonu, javila je novinska agencija Kjodo.

"Biće težak posao da odlučim za koga ću igrati," kazao je Mijura koji je prošlu sezonu bio član Jokohame, postavši najstariji igrač koji je nastupio u prvoj japanskoj ligi.

Međutim, upisao je samo jedan ligaški nastup i tri u Kupu, a sada traži novi izazov negdje drugdje nakon što je ekipa ispala u drugu ligu.

"Želim da riješim ono što mi je najvažnije, da donesem poštenu odluku na temelju svojih osjećaja", rekao je Mijura koji je karijeru započeo u brazilskom Santosu 1986. godine.

Potom je igrao za Palmeiras, Koritibu, Verdi Kavasaki, Đenovu, Kobe...

Na listi klubova u kojima je igrao nalazi se i zagrebački Dinamo čiji je dres nosio u 1999. godini. Upisao je 12 nastupa.

"Moji osjećaji prema fudbalu i moje težnje nisu se promijenile otkako sam postao profesionalni igrač u Brazilu 1986. godine. Ni strast se nije promijenila", rekao je Japanac.

Bonus video: