Kapiten Liverpula upozorava: Niko ne shvata ozbiljno zdravlje igrača

Na sastanku klubova povodom situacije i zabrinutosti oko COVID-19 odlučeno je da se predstojeće utakmice igraju po planu

4207 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Kapiten Liverpula Džordan Henderson izjavio je da je zabrinut za zdravlje fudbalera koje, kako je kazao, niko ne shvata ozbiljno, prenosi agencija Anadolija.

Redsi su u nedjelju protiv Totenhema igrali petu utakmicu u Premijer ligi u dvije sedmice uprkos povredama i porastu broja zaraženih koronavirusom unutar tima.

Na sastanku klubova povodom situacije i zabrinutosti oko COVID-19 odlučeno je da se predstojeće utakmice igraju po planu.

“Mislim da ljudi ne mogu da shvate koliko je intenzivno sve dok to ne vidite iz prve ruke. Fudbal je za nas sve i želimo da budemo u mogućnosti da nastupamo na najvišem nivou svaki put kada kročimo na teren. I nažalost, u ovom periodu je to teško učiniti. Zabrinut sam što niko zaista ne shvata ozbiljno zdravlje igrača”, izjavio je Henderson za BBC Sport.

Istakao da će fudbaleri pokušati da imaju neku vrstu uticaja u budućnosti, te je konstatovao da ne dobijaju poštovanje koje zaslužuju.

U utorak je pomoćnik trenera Liverpula Pep Lijnders rekao da je praznični raspored utakmica “apsurdan”, dok je menadžer Čelsija Tomas Tuhel rekao da mora da rizikuje sa kondicijom svojih igrača.

Bonus video: