Patriota Ramos o španskoj himni, Kataloniji, Pikeu...

"Osjećam se tužno kada vidim igrače iz drugih nacionalnih timova kako pjevaju himnu, a mi samo ćutimo", rekao je Ramos
3 komentar(a)
Pike i Ramos, Foto: Reuters
Pike i Ramos, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2017. 14:49h

Serhio Ramos je simbol ne samo španskog fudbala, već i španskog jedinstva. Kapiten Reala je odnosom prema nacionalnom timu stekao takvu reputaciju, pa je, zbog toga, i zanimljiv sagovornik na aktuelne političke teme.

Situacija u zemlji ga je, kaže, potresla.

"Šaljemo ružnu sliku, ali mene više od situacije u Kataloniji pogađa to što naša himna nema tekst, nema riječi... Osjećam se tužno kada vidim igrače iz drugih nacionalnih timova kako pjevaju himnu, a mi samo ćutimo", rekao je Ramos.

Real je u nedjelju gostovao u Kataloniji, izgubio od Đirone, a Ramos kaže da nije bilo nikakvih tenzija...

"Sve je bilo u najboljem redu, osim rezultata. Na tribinama je bilo dosta španskih zastava, nismo doživjeli ni najmanju neprijatnost. Nismo ni očekivali drugačije...", kazao je Ramos.

Njegov dugogodišnji partner u reprezentaciji je Đerar Pike, Katalonac, čovjek, koji je svoje stavove o katalonskom pitanju iznosio bez ustručavanja i navukao na sebe bijes španskih navijača...

"Rekao sam mu da nije trebalo da se miješa i da priča o tome. On zna što ja mislim o tome", kazao je Ramos.

Njihov odnos je, međutim, odličan...

"Ranije nismo imali bukvalno nikakav odnos. Bili smo saigrači i ništa više. To se promijenilo, sazreli smo obojica, cijenimo neke druge stvari, tako da smo sada i više od saigrača", kazao je Ramos.

Bonus video: