Ilir Camaj: Napokon imam bezbrižan odmor

Dečić drugi dio sezone čeka na 2. mjestu i kao polufinalista Kupa, a 25-godišnji napadač postigao 11 golova u svim takmičenjima

11842 pregleda 6 komentar(a)
Camaj je najdraži gol jeseni dao protiv Budućnosti pod Goricom, Foto: Savo Prelević
Camaj je najdraži gol jeseni dao protiv Budućnosti pod Goricom, Foto: Savo Prelević

Česte borbe za opstanak ili selidbe u niži rang, pa povraci u domaću fudbalsku elitu, sada su daleko od Dečića. Fudbalski klub je u minulih godini i po istinski ponos Tuzi, iako ljubav navijača nikada nije bila upitna. Decibeli kada igra Dečić na Tuškom polju, nezabilježeni su na ostalim stadionima u zemlji.

Svjedok tog puta je Ilir Camaj, napadač Dečića koji ne krije da prvi put uživa u pauzi između dva dijela sezone. A kako i ne bi, Dečić će na proljeće startovati sa 2. pozicije, tu je i polufinale Kupa Crne Gore.

„Napokon bezbrižan odmor, iako smo i prije godinu imali sjajnu poziciju, ali sam tada imao problema sa povredom. Ovu polusezonu sam završio zdrav, a na samopouzdanje utiče i podatak da sam postigao 11 golova. Rekordnih sedam u prvenstvu, tri u Kupu i jedan u Evropi. Najdraži mi je, ipak, gol za vođstvo u pobjedi protiv Budućnosti pod Goricom. Nikada prije nisam imao tako dobar učinak, a treba dodati i tri asistencije. Propustio sam svega dvije utakmice, jednu zbog kartona”, ističe 25-godišnji napadač Dečića.

Ponikao u Tuzima, Ilir već broji 13. godinu u klubu iz kojeg nije odlazio.

„Od dolaska trenera Miljana Radovića i pomoćnika Dejana Miljanića nismo izgubili utakmicu. Smatram da smo jedna od najboljih ekipa i borićemo se za prvo mjesto, mada Evropa ostaje naš primarni cilj. I realno je dostižan, jer možemo da igramo još bolje. Promjenom formacije na svega tri defanzivca i dolaskom Draška Božovića dobio sam ogromnu pomoć u napadu u kojem imam poslovično dobru saradnju sa Kristijanom Vulajem, pa igramo ljepše, efikasnije. I atmosfera u ekipi i klubu je fantastična, imamo odlične uslove pa čak i reflektore na pomoćnom terenu, a dodatno se ulaže. Predsjednik Palj Drešaj i sportski direktor Marko Camaj su radom klub podigli na nivo koji se prije nije mogao zamisliti”, dodaje Camaj.

Iako Dečić pripreme počinje 10. januara, u njegovom kompleksu se već trenira.

„Moji saigrači su počeli po individualnim programima već nekoliko dana, kako bismo što spremniji dočekali početak, a ja ću nakon prehlade koja me muči. Dobio sam program kako bih za koji procenat poboljšao brzinu i eksplozivnost. Na tome uporno radim jer duel igra jeste moje najjače oružje. Mora se raditi kako bih na kraju sezone se nadao inostranoj ponudi i novom izazovu. Želim da se oprobam i vani. I naravno, probam da se nametnem, zakucan na vrata reprezentacije. To je san ka kojem stremimo, ja pogotovo jer nikada nisam igrao ni u jednoj od mlađih reprezentativnih selekcija. Važno je da nastavimo, da ekipa koja diše kao jedan ostane na okupu do ljeta”, zaključio je Ilir Camaj.

Bonus video: