Fudbaleri u Premijer ligi pred tačkom pucanja zbog teškog rasporeda

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je u četvrtak da postoji mogućnost da igrači stupe u štrajk, ali da misli da se to neće dogoditi

3687 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Flashscore.com
Foto: Flashscore.com

Fudbaleri Premijer lige su "pred tačkom pucanja", ljuti zbog velikog broja utakmica usred porasta broja zaraženih koronavirusom, prenijeli su danas britanski mediji.

Premijer liga je u četvrtak popodne održala odvojene sastanke sa trenerima i igračima klubova, poslije nezadovoljstva zbog gustog rasporeda, prije svega tokom predstojećih praznika u Engleskoj, gdje je zabilježen porast broja zaraženih omikron sojem, prenio je Skaj.

Zaraženi su brojni igrači i članovi ekipa, zbog čega je od 12. decembra odloženo 12 utakmica u Premijer ligi, pošto klubovi nisu mogli da obezbijede potreban broj igrača.

Gust raspored uzrokovan je brojnim drugim takmičenjima i turnirima, a posebno će biti komplikovan naredne godine, pošto će se u novembru i decembru održati Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je u četvrtak da postoji mogućnost da igrači stupe u štrajk, ali da misli da se to neće dogoditi.

"Da li bi igrači i treneri trebalo da se drže zajedno i štrajkuju ili nešto drugo, pošto se ovo neće riješiti riječima? Ne mislim da će biti štrajka, pošto svi žele da igraju, želimo da ljudi dolaze na stadione 26, 27, 39, 31. decembra i 1. janaura. Ne kažem da postoji razlog za štrajk, ali sve je više utakmica a sve manje odmora. To je problem", rekao je on.

Treneri su tražili da se pojasni protokol otkazivanja utakmica, pošto žele da svi klubovi imaju iste uslove.

Klubovi su se prošlog septembra dogovorili da utakmica ne može biti odložena ako ekipa ima 14 igrača na raspolaganju.

Takođe, pojedini treneri tražili su da se vrati pravilo o pet izmjena tokom utakmica, kao i da se ukinu revanši i dvomeči u kup takmičenjima.

Bonus video: