Ona je prva najbolja crnogorska fudbalerka

Armis Kuč laskavo priznanje za najbolju fudbalerku, koje je Fudbalski savez Crne Gore prvi put dodijelio ove godine

17056 pregleda 5 komentar(a)
Armisa Kuč, Foto: FSCG
Armisa Kuč, Foto: FSCG

Golgeterka bjeloruskog Minska i crnogorske reprezentacije Armisa Kuč proglašena je za najbolju igračicu Crne Gore u 2021. godini u anketi FSCG i prva je fudbalerka kojoj je pripalo ovo priznanje.

Na predlog selektora ženskih selekcija u konkurenciji za igračicu godine našle su se Armisa Kuč, Slađana Bulatović i Darija Đukić pa je u glasnju članova Komisije za ženski fudbal Kuč dobila 23 boda, šest više od drugoplasirane Bulatović.

"Iskoristila bih priliku da se zahvalim Fudbalskom savezu Crne Gore na ovom priznanju. Igrati za reprezentaciju Crne Gore je velika čast i odgovornost, ostvarenje sna koji i dalje traje. Zahvalila bih se porodici, stručnom štabu i saigračicama iz reprezentacija, bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Svim građanima Crne Gore želim mnogo sreće, zdravlja i uspjeha u Novoj godini", rekla je Armisa.

Crnogorska reprezentacija je protekle jeseni ostvarila najbolje rezultate do sada - u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo upisala je čak tri pobjede, prve do sada (protiv BiH, Azerbejdžana i Malte), u grupi zauzima treće mjesto iza Rusije i Malte, a Armisa Kuč je na šest mečeva postigla četiri gola.

Bonus video: