Dejan Zarubica najkorisniji igrač Superlige Albanije

Crnogorskom internacionalcu golovi u dresu Ljačija donijeli nagradu za najkorisnijeg igrača u Albaniji

6073 pregleda 6 komentar(a)
Sedam golova i četiri asistencije u Superligi i evropskim kvalifikacijama, Foto: Privatni album
Sedam golova i četiri asistencije u Superligi i evropskim kvalifikacijama, Foto: Privatni album

U izboru Fudbalskog saveza Albanije nagradu najkorisnijeg igrača u prvom dijelu sezone je zaslužio Dejan Zarubica. Crnogorski napadač je u 10 nastupa za Ljači postigao šest golova u prvenstvu i imao dvije asistencije, a njegova ekipa završila je na trećem mjestu sa šest bodova od lidera Tirane i bodom iza Kukešija.

Zarubica je kao slobodan igrač pred početak sezone iz Budućnosti pojačao Ljači, na - pokazaće se - obostrano zadovoljstvo.

"Odmah sam na startu asistirao za prolazak u drugi krug kvaliikacija Lige konferencija u revanšu protiv Podgorice, da bi moj gol bio jedini u dvomeču sa favoritom, rumunskom Univerzitateom iz Krajove. Bio sam i asistent kod jedinog našeg gola u eliminaciji od Anderlehta. Klub nikada prije nije igrao treći krug kavlifkacija i to je najveći uspjeh. Meni su te igre donijele ogromnu ljubav i podršku navijača i zaista uživam u Albaniji - rekao je 28-godišnji napadač koji se danas priključio ekipi na početku priprema u Tirani.

Zarubica je prošao omladinske škole Sutjeske i Crvene zvezde, igrao za mlađe reprezentativne kategorije u kojima je postigao 25 golova. Osim Sutjeske i Budućnosti, nastupao je za OFK Beograd, Iskru i Lovćen.

"Nikada nisam imao tako dobar start sezone kao u Ljačiju, ali me je na dva mjeseca od terena odvojila povreda zgloba. Imao sam sreću da u Tirani postoji američka ordinacija, a troškove liječenja je platio klub. Vratio sam se golovima, a i klubu je krenulo nakon lošeg početka. U posljednjih osam utakmica smo pobijedili šest, a u toj seriji slavili i protiv Tirane i protiv Kukešija. Prema ovdašnjoj stručnoj javnosti smo najkvalitetnija ekipa i ako nastavimo u ovom ritmu u šampionatu, onda možemo da se nadamo tituli", ističe Zarubica.

U Albaniji su već počele pripreme, doduše za Novu godinu će igrači imati nekoliko dana pauze, a prvenstvo se nastavlja 15. januara.

"Mi smo se plasirali i u četvrtfinale Kupa Albanije gdje smo favoriti protiv Egnatije, koju smo dobili u finišu polusezone. Ljači je na 40 kilometara od Tirane u kojoj smo stacionirani, a predsjednik ima restoran u kojem imamo ishranu. Publika je vatrena, pruža jaku podršku, ali zna i da se naljuti. Tih iskri je bilo na početku sezone, mada nisu bile meni upućene i zaista sa svima imam odličan odnos i fantastično sam prihvaćen, baš kao i Marko Roganović koji igra iza mene u formaciji, a došao je iz OFK Titograda. Standardan je i zaista igra dobro", kaže Zarubica i zaključuje:

"Imam ugovor na još godinu i po, ali uz brojne bonuse koje sam uglavnom ispunio. Zadovoljan sam uslovima, ali moram da priznam da nikada prije nisam imao toliko dobrih i brojnih inostranih ponuda i nije sigurno da ću do kraja ugovora ostati u Ljačiju. Imao sam i sreću da je trener sjajan, jer Mirel Josa je Skenderbeg odveo u grupnu fazu Lige Evrope.

Bonus video: