Sitiju nije bilo svejedno na Boksing dej: Šampion dao šest golova, ali nakratko strahovao od Lestera

"Građani" slavili 6:3, ubjedljive pobjede Arsenala i Totenhema

14296 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti je top formu potvrdio i na Boksing dej u duelu sa Lesterom, tresao je mrežu čak šest puta, ali Pep Gvardiola neće biti potpuno zadovoljan poslije goleade na "Etihadu".

Aktuelni šampion je slavio 6:3 za deveti trijumf u nizu u Premijer ligi, ali je imao minute krize u kojima je tresao poslije prednosti od čak 4:0.

"Građani" su već u 25. imali četiri gola prednosti - pogađali su De Brujne, Marez iz penala, Gindogan i Sterling (takođe sa bijele tačke), ali meč na iznenađenje svih tada nije bio riješen.

"Lisice" su sa tri pogotka od 55. do 66, kada su pogađali Madison, Lukman i Iheanačo, došli do 4:3 i natjerali favorita da se dobro pomuči da odbrani već viđen trijumf.

"Kod 4:2 se sve mijenja u glavama igrača, a na 4:3 znate da ste u situaciji da možete da prokockate sve. Ali, ostali smo mirni, sačuvali smo strpljenje i nije nam mnogo trebalo da ponovo počnemo da stvaramo šanse", rekao je Gvardiola.

A da od velikog, istorijskog preokreta ne bude ništa pobrinuo se Laport, koji je glavom poslije kornera vratio lidera na plus dva već u 69, prije nego se još jednom upisao Sterling.

"Na poluvremenu smo pričali o mogućem povratku Lestera u meč, iako je bilo 4:0. Jer, rival je igrao brz fudbal, lako je dolazio do situacija da zaprijeti, a o kvalitetu koji posjeduje ni ne moramo da govorimo", istakao je Gvardiola.

Siti uz meč više sada ima šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Liverpul.

Rivali iz sjevernog Londona - Arsenal i Totenhem - imali su lak posao.

"Tobdžije" su deklasirale Norič na "Kerou roudu" 5:0 - mrežu domaćina su tresli Saka dva puta, Tirni, Lakazet iz penala i Smit-Rou za četvrtu pobjedu zaredom u prvenstvu.

Seriju dobrih rezultata su nastavili i Sparsi, koji su bili bolji od Kristal Palasa - 3:0.

Kejn je načeo goste, Moura donio 2:0, a meč je bio riješen u finišu poluvremena kada je Palas ostao bez isključenog Zahe.

U nastavku se upisao i Son...

Goleada je viđena i u okršaju Vest Hema i Sautemptona - gosti su slavili 3:2.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: