Savićević: Sjutra će se znati ostaje li Radulović, u kvalifikacijama nismo ni briljirali ni podbacili

Savićević je kazao da nacionalni tim nije „ni podbacio ni briljirao" u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

26036 pregleda 56 reakcija 56 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.12.2021. 23:19h

Predsjednik FSCG Dejan Savićević nije želio da kaže da li će Miodrag Radulović ostati selektor Crne Gore.

On je gostujući u emisiji „Fudbal fest“ kazao da ima mišljenje o tome, da će ga iznijeti na sjutrašnoj sjednici Izvršnog odbora, koji će i donijeti odluku.

Savićević je kazao da nacionalni tim nije „ni podbacio ni briljirao" u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora je u grupi sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom osvojila četvrto mjesto sa 12 bodova.

„Ove kvalifikacije su bile drugačije i specifičnije od ostalih, sa dva prozora po tri meča. To je za selekcije kao što je naša, sa manjim fondom igrača, hendikep, a i korona nas je ’satrla’, posebno u zadnjim mečevima. Mislio sam da će protiv Holandije i Turske biti katastrofa, nakon svega. Bilo je, standardno, i povreda. Falila nam je jedna pobjeda, ona protiv Letonije, trebalo je da pobijedimo, ali smo uzeli po bod sa Turskom i Holandijom", kazao je Savićević i dodao:

"Mislim da smo hrabrije trebali da igramo kući, kao i protiv Norveške u gostima. Zašto to nije bilo – ne znam, ali trebalo je da probamo da pobijedimo. Drugo poluvrijeme u Oslu je bilo drugačije. Kada se sve sabere, nismo ni podbacili ni briljirali, niti sam oduševljen, niti sam razočaran. Da smo pobijedili Letoniju bio bih više nego zadovoljan, ali pored svih nedaća koje smo imali prošli smo dobro“, kazao je Savićević.

On je kazao da sudije kada jednom postaju internacionalci smatraju da će tako biti godinama, te da je greška sudijske komisije što češće nije predlagala listu sudija za znak FIFA.

To je odgovorio u komentaru na saopštenja Milete Šćepanovića i Milovana Milačića, koja su uzburkala fudbalsku javnost.

„Oni misle da su nedodirljivi. Imali smo, recimo, i dopise da je komisija UEFA tražila da se Jovan Kaluđerović makne sa liste, a da mu je naša sudijska komisija produžila status. Sudije moraju da snose posljedice za svoje greške, nije sve jednostavno... Kako poslati nekog sudiju koji je napravio grešku da sudi odmah, nije sve tako jednostavno, ali zaključak je da je ovo najslabije suđenje za ovih 15 godina. I prije je bilo pritiska, moraju da se nose sa pritiskom“, rekao je Savićević.

Rekao je i da je više puta rekao sudijama da su „pošteni, ali da nama treba dobro suđenje“, te da su FSCG i on štitio sudije.

„Sudije, koje u imale znak FIFA, imale su šansu da se nametnu na međunarodnoj sceni, nisu uspjele, da li je to moja greška“, istakao je Savićević.

Predsjednik FSCG je rekao da je naše prvenstvo jedno od najregularnijih, ako ne i najregularnije u okruženju.

„Posljednjih godina nismo imali pet dopisa iz UEFA o sumnjama za neregularnost“, rekao je Savićević.

Kazao je da je najveća greška od 2006. godine to što FSCG nije riješio problem sa sudijama, da iz regija ne dolazi kvalitet...

„Mislim da smo podigli crnogorski fudbal, uradili smo dosta na infrastrukturi, žao mi je što nismo više. Ne može Crna Gora da ima svaku generaciju koja je konkurentna, a rezultati u mlađim selekcijama ne garantuju ništa. Kada naši treneri mlađih selekcija pričaju neformalno, kažu da ih ne interesuju rezultati, a u praksi je drugačije – niko ne traži da se igra pas igra, da se igra fudbal, samo ’trči, zatvaraj, stiži...’“, rekao je Savićević.

Minulih dana oglasilo se i nekoliko trenera, koji su nezadovoljni što se nisu našli na listi trenera za školovanje za PRO licencu.

„Od 54 odbijena, tri su saopštila da su nezadovoljna i to je veliki problem crnogorskog fudbala. Vjerovatno su nezadovoljni svih 54...“, rekao je Savićević.

Bonus video: