Naučna fudbalska fantastika: Ronaldo se nudi Barseloni, pregovori počeli?!

Dobar odnos portugalskog agenta sa predsjednikom Barse i direktorom Mateuom Alemanijem može biti ključan za ishod ove operacije, piše list

9187 pregleda 50 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ova priča zaista zvuči kao naučna fudbalska fantastika, ali je odjeknula i prenose je svi svjetski mediji - Kristijano Ronaldo se nudi Barseloni!

Tako piše katalonski "Mundo deportivo", koji donosi i detalje ove sci-fi priče.

Navodno, Portugalac je kontaktirao Ćavija prije nekoliko dana, posredstvom Đerara Pikea, sa kojim je prijatelj, a njegov agent Žorž Mendeš je već počeo da radi sa predsjednikom Đoanom Laportom na proučavanju održivosti ovog transfera.

Dobar odnos portugalskog agenta sa predsjednikom Barse i direktorom Mateuom Alemanijem može biti ključan za ishod ove operacije, piše list.

"Kristijano nije srećan u svom drugom periodu u Mančesteru, pošto Junajted nema dobru sezonu, a ni metode Ralfa Rangnika mu se ne dopadaju.

Stoga je kontaktirao Pikea, sa kojim je dijelio svlačionicu u Mančesteru, da opipa mogućnost dolaska na Nou kamp. Pike je prenio Kristijanovu želju Ćaviju.

„Golove i iskustvo nam garantuje, to je neupitno“, prokomentarisao je, navodno, Ćavi, iako je zamolio Pikea da pita Kristijana da li je svjestan da bi došao u tim sa specifičnim zahtjevima na terenu", piše "Mundo deportivo".

"Laporta je 2003. testirao Kristijana i Kvarežmu, tada talente Sportinga, procijenio da nisu dovoljno dobri, a sada želi da ispravi svoju grešku", navodi list, koji donosi i još jednu pikanteriju.

"Pike je takođe kontaktirao Lea Mesija da sazna da li bi Argentinac bio voljan da Kristijanu iznajmi svoju kuću u predgrađu Gava", navodi "Mundo deportivo".

"Posljednja prepreka za potpis Kristijana je Havijer Tebas, pošto predsjednik La Lige nikada nije krio svoj status madridiste i ne bi bio srećan da vidi Portugalca kao Barsinog igrača, pa će La Liga sigurno pregledati sve dokumente, utvrdila da li je transfer u skladu sa finansijskim fer-plejom", zaključuje katalonski list.

Ipak, riječ je o klasičnoj "namještaljki" - 28. decembar je u Španiji ono što je 1. april u "ostatku svijeta".

Bonus video: