Napoli i Nigerija u svađi zbog Osimena

Kup afričkih nacija održaće se od 9. januara do 6. februara u Kamerunu

1898 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Napoli ne isključuje pravni postupak protiv Fudbalskog saveza Nigerije zbog Viktora Osimena, koji je ponovo zaražen koronavirusom, sada uoči takmičenja u Kupu afričkih nacija.

Osimen se vratio kući poslije praznika, nakon čega je trebalo da ode u Napulj na pregled kod specijaliste koji ga je nedavno operisao zbog povrede jagodične koste i vilice.

Međutim, kako je u međuvremenu zaražen koronavirusom, nije mu dozvoljeno da napusti Nigeriju i vrati se na Apenine.

Napolitanci sada pokušavaju da iskoriste situaciju i natjeraju Fudbalski savez Nigerije da izostavi fudbalera iz reprezentacije za Kup afričkih nacija ili makar da pusti Osimena da bude u ekipi za utakmicu protiv Juventusa 6. januara.

"Uz dogovor Napolija i Saveza, Osimen je mogao da igra protiv Juventusa 6. januara, a zatim da ode odmah poslije utakmice. Međutim, koronavirus sve komplikuje. Klub može da kaže da igrač nije dostupan, ali situaciju mora da potvrdi ljekar Saveza. Pravila Fife ne navode gdje se vrši ta verifikacija", rekao je advokat Napolija Enriko Lubrano.

"Pravila Fife napominju da ako se igrač ne odazove reprezentaciji zbog povrede, on ne može da igra za klub u periodu tokom kojeg bi igrao za reprezentaciju, čak iako se oporavi ranije", dodao je on.

Kup afričkih nacija održaće se od 9. januara do 6. februara u Kamerunu.

Bonus video: