Konte: Nije dovoljan januarski prelazni rok da ekipa bude konkurentna

"Izboriti mjesto u Ligi šampiona, to znači da neko drugi ne uspije, mora da se dogodi veliki neuspjeh da bi se otvorilo slobodno mjesto"

4228 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Totenhema Antonio Konte rekao je da će biti potrebno više od jednog prelaznog roka da ekipu pretvori u jednog od četiri glavna konkurenta za osvajanje titule u Premijer ligi.

Konte planira sastanak sa predsjednikom Danijelom Levijem i direktorom Fabijom Paratičijem na kome će razgovarati o planovima u prelaznom roku koji je danas počeo.

Italijanski trener je u više navrata rekao da je potrebno dovesti kvalitetne igrače, ali i da nema brzog rješenja koje bi omogućilo ekipi da bude ravnopravna sa Mančester sitijem, Liverpulom, Čelsijem i Mančester junajtedom.

"Izboriti mjesto u Ligi šampiona, to znači da neko drugi ne uspije, mora da se dogodi veliki neuspjeh da bi se otvorilo slobodno mjesto za plasman u Ligu šampiona. Inače, mislim da postoje četiri velika tima u ovom trenutku, a da ostali pokušavaju da ove godine izgrade tim velikim ulaganjem kako bi smanjili zaostatak", rekao je Konte za Skaj.

"Ali, ne možete ulagati samo u jednom prelaznom roku... Fudbal je komplikovan. Ne radi se samo o novcu, morate da izgradite nešto važno tokom godina. Ja sam ovdje da bih to uradio, ali znam da će biti vrlo teško. Svi pitaju o plasmanu u Ligu šampiona, ali želim prema svima da budem iskren i kažem da moramo da uradimo važan posao i da nam je potrebno vrijeme i strpljenje", dodao je on.

Konte će tek razgovarati sa upravom, pošto mora dobro da razmisli koje igrače želi da koristi.

"Sada sam siguran u to, nakon što sam dva meseca procjenjivao. Tražio sam dodatno vrijeme od kluba kako bih donio pravu procjenu. Imali smo sastanak mjesec dana pošto sam došao u klub. To nije bilo pravo vrijeme. Nisam bio u poziciji da pružim informaciju ili da na pravi način procijenim poslije samo mjesec dana. Tražio sam drugi sastanak kako bih bio spreman 100 odsto, sada sam spreman i čekam da o tome razgovaramo", naveo je Konte. "Taj sastanak vam može reći sve, ali može i da ne kaže ništa. Mislim da je bolje da razgovaram sa klubom i onda će situacija biti jasnija nego što je sada. Da razgovaram o igraču koji može da dođe ili ode, sada to nije u redu, nije pošteno", dodao je.

Totenhem će danas igrati na svom terenu protiv Votforda. Totenhem je odigrao 17 utakmica u Premijer ligi i sedmi je na tabeli sa 30 bodova. Prvoplasirani Mančester siti ima 50 bodova ali i tri utakmice više.

Bonus video: