Haland odlučuje do 31. januara - Real ili Barselona

Na ljeto se aktivira klauzula, po kojoj norveški napadač može da ode iz Borusije za 75 miliona eura

5172 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dilema više nema - Erling Haland će karijeru nastaviti u Španiji, što je potvrdio tokom odmora u Marbelji, gdje je nedavno kupio kuću.

Ostaje samo da se vidi da li će ubuduće igrati za Real ili Barselonu, jer su svi ostali klubovi ispali iz konkurencije.

„Marka” piše da će norveški napadač konačnu odluku donijeti do 31. januara, kada će se znati ide li na ljeto u „kraljevski klub”, „blaugranu” ili ostaje još sezonu u Borusiji Dortmund.

Ostanak na „Vestfalenu” je najmanje realna opcija, iako se uprava „milionera” trudi da momka koji je na 75 utakmica upisao 76 golova i 20 asistencija zadrži novim ugovorom.

Problem je otkupna klauzula, koja iznosi 75 miliona eura, što je mali iznos za igrača takve klase.

Ali, kod španskih velikana postoje kočnice - Real ima Karima Benzemu, koji igra u spektakularnoj formi i pitanje je da li bi mu se isplatilo da gomila napadače, a Barselona zbog finansijskih problema mora da smisli način kako da isplati obeštećenje, ali i da ponudi „jak” ugovor Halandu i veliku proviziju njegovom ocu Alf-Ingeu i menadžeru Minu Rajoli.

Ukoliko ode ovog ljeta, Borusija ima spremnu zamjenu, i to iz istog kluba iz kojeg je dovela Halanda - Salcburga. Meta je mladi njemački napadač Karim Adejemi, koji je ove sezone dao 18 golova na 28 utakmica.

Uzgred, momak koji 18. januara slavi 20. rođendan je već debitovao u reprezentaciji Njemačke i na tri meča u kvalifikacijama za Mundijal upisao gol i asistenciju, iako je igrao svega 60 minuta.

Bonus video: