Nikola Janjić ide u Osijek, ugovor na četiri godine sa rastućom silom hrvatskog fudbala

Kako stvari stoje, 19-godišnji vezista odigraće drugi dio sezone za Sutjesku, a zatim se preseliti u Osijek

9372 pregleda 30 reakcija 13 komentar(a)
Nikola Janjić, Foto: Privatna arhiva
Nikola Janjić, Foto: Privatna arhiva

Nikola Janjić, jedan od najboljih mladih fudbalera Crne Gore, karijeru nastavlja u Hrvatskoj.

Talentovani Nikšićanin ide u Osijek, nakon što je dogovorio četvorogodišnji ugovor sa klubom koji se razvija velikom brzinom, koji je kandidat za titulu prvaka, a na čijoj je klupi Nenad Bjelica.

Kako stvari stoje, 19-godišnji vezista odigraće drugi dio sezone za Sutjesku, a zatim se preseliti u Osijek.

"Nisam slučajno izabrao Osijek! Prvo zbog rada trenera Bjelice, vidio sam i odličnu atmosferu među igračima, a sviđa mi se i kako ekipa igra. Nadam se da ćemo zajedno imati mnogo uspjeha. Hvala mojim agentima, porodici i prijateljima, Osijeku naravno želim titulu u HNL-u koju ću i ja, uvjeren sam, osvojiti sa Sutjeskom, koja je najbolji klub u Crnoj Gori", rekao je Janjić za klupski sajt.

Transferom je zadovoljan i trener Osijeka, Nenad Bjelica.

"Znam da je iz cijelog regiona bilo interesovanja za Nikolu i on će najkasnije od ljeta biti naš član. Univerzalnih je kvaliteta i karakteristika, može biti koristan na obje krilne pozicije, u reprezentaciji igra u sredini, u nekim kombinacijama je upotrebljiv i na lijevom boku. Bez obzira što je jako mlad, ima već puno iskustva, osim toga, proglašen je najperspektivnijeg igrača Crne Gore. Mislim da smo napravili vrlo dobar posao i doveli jako kvalitetnog igrača koji želi napredovati i izabrao je Osijek koji mu u tom razvoju može najviše pružiti. Imao je jako dobru polusezonu uz dosta golova i asistencija, na proljeće će imati kontinuitet igara u svom klubu koje će, vjerujem, nastaviti i kada dođe u Osijek", rekao je Bjelica.

Nikola Janjić je za Sutjesku debitovao u februaru 2020. godine, prošle sezone se ustalio u prvom timu, zatim postao jedan od glavnih igrača, standardni mladi reprezentativac i ozbiljan kandidat za najbolju selekciju.

U CFL je upisao 49 mečeva i postigao devet golova.

Osijek je nakon prvog dijela sezone u Hrvatskoj na diobi prvog mjesta sa Dinamom i Rijekom (po 40 bodova), s tim da zagrebački tim ima meč manje.

Bonus video: