Nikola Janjić za "Vijesti": Uradio sam pravu stvar, mnogo ću naučiti od Bjelice

Mladi reprezentativac Crne Gore potpisao četvorogodišnji ugovor sa Osijekom, ali će, kako stvari stoje, do kraja sezone igrati za Sutjesku

24185 pregleda 89 reakcija 20 komentar(a)
Nikola Janjić, Foto: NK Osijek
Nikola Janjić, Foto: NK Osijek

Mladi crnogorski reprezentativac, Nikola Janjić sjajne partije u crnogorskom šampionatu krunisao je transferom u Osijek, ekipu, koja se u Hrvatskoj nogometnoj ligi (HNL) bori za titulu.

Janjić je sa hrvatskim timom potpisao četvorogodišnji ugovor, a u razgovoru za "Vijesti" nakon realizacije transfera ističe da će do kraja sezone igrati za Sutjesku, a potom se preseliti u Hrvatsku.

"Kako stvari stoje trenutno ostajem u Nikšiću. Ako ostanem, moja najveća želja bila bi da uzmemo duplu krunu, da obradujemo grad i navijače", kazao je Janjić za "Vijesti".

Nikola Janjić
foto: Privatna arhiva

Janjić prvi put u karijeri mijenja sredinu.

"Biće teško, prvi put mijenjam sredinu, trebaće mnogo rada i truda. Posle dobrih partija bilo je očekivano da napravim iskorak u mojoj karijeri, ali naravno mislim da sam uradio pravu stvar".

Janjić će se sa Sutjeskom boriti za titulu, a pratiće dešavanja u novom klubu, budući da se Osijek u Hrvatskoj bori za šampionski pehar. Ekipa Nenada Bjelice ima 40 bodova, koliko i Dinamo i Rijeka, ali i utakmicu više od aktuelnog šampiona. Upravo je zbog rada sa Bjelicom 19-godišnji vezista izabrao Osijek.

"To jedan od glavnih faktora zašto sam izabrao Osijek. Pratio sam rad trenera Bjelice, a to pokazuje i stanje na tabeli. Saradnja sa njim će biti veoma značajna za moj razvoj. Imam mnogo toga da naučim od njega i od budućih saigrača. Bilo je još mnogo ponuda i iz Hrvatske i iz Evrope, ali su trener Bjelica, hemija među ekipom i napadački stil fudbala, koji meni odgovara, presudili da izaberem Osijek", kazao je Janjić.

Upoznat je sa kvalitetom hrvatskog šampionata.

"Pa sigurno da će biti mnogo teže i psihički i fičiki, ali probaću na najbrži način da se uklopim, Liga je veoma teška, jer ima mnogo jakih klubova koji svake godine igraju Evropu i mnogo dobrih pojedinaca u svakom klubu", kazao je Janjić za "Vijesti".

I trener Osijeka, Nenad Bjelica zadovoljan je završenim poslom.

"Znam da je iz cijelog regiona bilo interesovanja za Nikolu i on će najkasnije od ljeta biti naš član. Univerzalnih je kvaliteta i karakteristika, može biti koristan na obje krilne pozicije, u reprezentaciji igra u sredini, u nekim kombinacijama je upotrebljiv i na lijevom boku. Bez obzira što je jako mlad, ima već puno iskustva, osim toga, proglašen je najperspektivnijeg igrača Crne Gore. Mislim da smo napravili vrlo dobar posao i doveli jako kvalitetnog igrača koji želi napredovati i izabrao je Osijek koji mu u tom razvoju može najviše pružiti. Imao je jako dobru polusezonu uz dosta golova i asistencija, na proljeće će imati kontinuitet igara u svom klubu koje će, vjerujem, nastaviti i kada dođe u Osijek", rekao je Bjelica za klupski sajt nakon realizacije transfera.

Janjić je 2020. debitovao za Sutjesku, a vremenom je postao jedan od najboljih igrača, kako Sutjeske, tako i Telekom Prve crnogorske fudbalske lige. Postao je mladi reprezentativac, a sve glasnije priča se i o pozivu za A selekciju.

Bonus video: