Navijači ne pamte ovako neubjedljiv Juve

Juventus je u 20 kola zatresao mrežu samo 28 puta

8276 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Juventus po svemu sudeći drugu godinu zaredom neće biti šampion Italije, reklo bi se da mu je ugrožen i plasman u Ligu šampiona naredne sezone - problem je očigledan pogotovo ako bi se gledale brojke ekipe koju je ljetos preuzeo Masimilijano Alegri.

Sa zaradom od devet miliona po sezoni Alegri je najplaćeniji trener u Seriji A, ali ni on nema magični štapić...

"Stara dama" je u 20 kola italijanskog šampiona do sada postigla samo 28 golova, primila je 10 manje, pa je jasno da pravi razlog promjenjivih rezultata leži u realizaciji.

Alvaro Morata nije garancija pogodaka, nije ni Mojze Ken, a upravo su njih dvojica jedini pravi napadači koje Alegri ima na raspolaganju.

Možda će do kraja januara doći Mauro Ikardi iz Pari Sen Žermena, možda i Đanluka Skamaka (Sasuolo), ali ni transferi u ovom trenutku nisu nešto što Juve može da obavi bez problema.

Učinak od 28 golova u 20 kola je najgori Juveov u ovom vijeku. Tačnije, od sezone 1999/2000. velikan iz Torina nije bio tako loš u realizaciji - tada je samo 26 puta u prvih 20 rundi zatresao protivničku mrežu.

Bila je to sezona u kojoj je bio na dobrom putu da osvoji Skudeto, a onda se timu koji je vodio Karlo Anćeloti u posljednjem kolu dogodio čuveni meč u Peruđi na "Renato Kuriju" i poraz po provali oblaka.

Najbolji strijelci Juvea ove sezone su Morata i Paulo Dibala sa po pet golova, Huan Kvadrado je postigao četiri, Leonardo Bonući i Ken po tri, Federiko Kjeza, Manuel Lokateli i Veston Mekeni po dva...

Juve je sinoć u derbiju remizirao protiv oslabljenog Napolija.

"Imali smo šansi, možemo da žalimo, ali imamo bod više nego što smo imali prije meča i to je dobro. Jasno je od početka sezone da imamo mnogo prostora za napredak, pogotovo u posljednjih 30 metara jer nam često nedostaje pravovremen pas u završnici", rekao je Alegri i dodao:

"Dibala je zaigrao poslije dugačke pauze, Kjeza nije 100 odsto spreman, imamo i pozitivne na koronavirus... Bićemo bolji, siguran sam", kazao je Alegri.

Serija A se nastavlja u nedjelju, a Juve gostuje Romi.

Već u srijedu ga čeka Superkup protiv Intera u Milanu i Alegri bi za taj duel mogao da računa i na Đorđa Kjelinija, koji se oporavio od koronavirusa.

Bonus video: