Napadački potencijal "milionera" se ne smije potcijeniti, Borusija preokretom slavila u Frankfurtu

Velikim preokretom u Frankfurtu, Borusija Dortmund je savladala Ajntraht sa 3:2, i prišla lideru Bajernu na šest bodova zaostatka

5207 pregleda 0 komentar(a)
Belingem je pogodio za izjednačenje, Foto: REUTERS
Belingem je pogodio za izjednačenje, Foto: REUTERS

Velikim preokretom u Frankfurtu, Borusija Dortmund je savladala Ajntraht sa 3:2, i prišla lideru Bajernu na šest bodova zaostatka.

Ajntraht je do sredine poluvremena imao dva gola prednosti pogocima Kolumbijca Rafael Borea, prvi na asitenciju Filipa Kostića.

Činilo se da je još jedan favorit, nakon jučerašnjeg poraza Bajerna na koljenima, ali je ulazak u igru Belgijanca Torgana Azara promijenio dešavanja na terenu.

Nakon samo šest minuta na terenu, Azar je pogodio u 61. minutu.

Izjednačio je Džud Belingem u 87, da bi dva minuta kasnije Mahmud Daud potpisao preokret.

Lajpcig je fudbalsko proljeće počeo lakom pobjedom na "Red Bul areni" nad Majncom - 4:1. Već u 19. minutu su gosti imali igrača manje zbog crvenog kartona defanzivcu Aleksandru Haku, a Portugalac Andre Silva je dva minuta kasnije bio precizan sa penala.

Početkom nastavka Sobolsai je udvostručio prednost, ali je deset minuta kasnije - 57. pogodio na drugoj strani Korejac Sun.

Pitanje pobjednika riješili su potom golovi Nkunkua i opet Andre Silve.

Bajer je vodio pa gubio i na kraju je na "Baj areni" remizirao sa Unionom (2:2), a u identičnom rezultatu Frajburg je protiv Arminije vodio sa 2:0 ali su gosti bili efikasniji u drugom poluvremenu.

U utakmici između Grojter Firta i Štutgarta nije bilo golova, ali je Hofenhajm kući bio bolji od Augsburga - 3:1.

Juče je Borusija Menhengladbah iznenadila Bajern na "Alijanc areni - 2:1

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: