Osvojio Euro, kapiten je Napolija, a u zenitu karijere ide u Toronto

Kapiten Napolija nije odolio zovu novca iz Kanade, jer će 1. jula, nakon isteka ugovora sa “azurima”, kao slobodan igrač postati član učesnika MLS.

6897 pregleda 1 komentar(a)
Toronto je već u znaku evroskog prvaka, Foto: Twitter
Toronto je već u znaku evroskog prvaka, Foto: Twitter

Sve do juče, djelovalo je da će to biti samo jedna od onih nestvarnih priča sa fudbalske pijace koja se nikada ne ostvari. Iako su vijest o završenom poslu javljali “specijalci” za “merkato” Fabricio Romano i Đanluka di Marcio, kod iskrenih ljubitelja fudbala je tinjala nada da će se za transfer Lorenca Insinjea u Toronto ispostaviti da je novinarska “patka”.

Preokret se, ipak, nije dogodio - kapiten Napolija nije odolio zovu novca iz Kanade, jer će 1. jula, nakon isteka ugovora sa “azurima”, kao slobodan igrač postati član učesnika MLS.

Ofanzivni vezista je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Torontom, koji mu, po navodima medija, garantuje 11,5 miliona eura neto po sezoni. To je mnogo više od onoga što je primao u Napulju, gdje je igrao za pet miliona godišnje.

Bankovni saldo će mu biti više nego tri puta veći nego da je ostao u klubu za koji navija odmalena, jer mu je predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis nudio svega 3,5 miliona eura po sezoni za nastavak saradnje.

Ipak, i pored ogromne količine novca, čudi da je Insinje odlučio da ode “preko bare”. Vjerovatno nije htio da igra ni u jednom drugom klubu u Italiji, osim u onom za koji navija i u čijem je dresu upisao 114 golova i 95 asistencija na 416 utakmica. Ali, u Evropi je sigurno bilo klubova koji bi mu ponudili bar onoliko koliko je zarađivao u Napoliju, čime bi ostao na oku Robertu Manćiniju.

Ovako, odlaskom u Toronto, odlučio se na rizik da ne ode na Mundijal u Kataru (ako Italija izbori učešće), iako je bio član startne postave u selekciji koja je prije šest mjeseci postala prvak Evrope.

Na to, kao i na činjenicu da Toronto baš i ne poštuje ugovorene obaveze, na vrijeme ga je upozorio Sebastijan Đovinko, koji je nestao sa radara “azura” kada je otišao u Toronto. Sve je bilo uzalud....

Bonus video: