Interovo blago Bastoni, majstor Anhel Korea

Mladi štoper strijelac i asistent u pobjedi protiv Lacija, napadač Atletika pogodio praktično s centra

7209 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Antonio Konte je prošle godine od Intera stvorio mašinu za pobjeđivanje u Seriji A, a njegov nasljednik Simone Inzagi učinio da “nerazuri” nastave sa trijumfima, ali i da usput igraju još interesantniji fudbal.

Inzagi je za kratko vrijeme na “Đuzepe Meaci” pronašao pravu formulu, a zaštitni znak njegovog Intera je ofanzivna uloga Alesandra Bastonija.

Bastoni je po poziciji štoper, ali u formaciji 3-5-2, baš kao i kod Kontea, dobija mnogo slobode da i kreira napade, da praktično istovremeno bude i lijevi bek i zadnji vezni. Takvu ulogu ima od početka sezone, a konkretno mu se isplatila u nedjelju veče kada je u Milanu gostovao Lacio.

Inter je slavio 2:1, a 22-godišnji fudbaler je bio strijelac u prvom, te asistent u drugom poluvremenu.

Odličan vikend je imao i Milanov lijevi bek Teo Ernandes, koji je postigao dva gola u Veneciji, a majstorija vikenda je viđena u španskoj La Ligi - napadač Atletiko Madrida Anhel Korea pogodio je gotovo sa centra igrališta mrežu Viljareala.

Ipak, bio je to jedan od četiri pogotka protiv “žute podmornice” (2:2), pa je šampion sve dalje od odbrane titule.

GOLMAN

Šćensni (Juventus) - ludi meč u Rimu je imao junaka među stativama - Poljak je nakon što je Juve protiv Rome od 1:3 stigao do 4:3 odbranio penal Lorencu Pelegriniju.

Kakva je to bila pobjeda za “staru damu”, možda se ispostavi i kao prekretnica sezone.

ODBRANA

Bastoni (Inter) - igra na poziciji štopera, a sve što radi na terenu je manir “slobodnog umjetnika” na sredini terena. Mladi italijanski reprezentativac je protiv Lacija dao gol sa dvadesetak metara, a onda i asistirao za pogodak vrijedan tri boda...

Škrinjar (Inter) - ..., Bastoni je namjestio gol Slovaku koji je vratio aktuelnog šampiona na vrh tabele.

Ernandes (Milan) - Milanova sila po lijevoj strani napada, pogotovo kada je u paru sa Rafaelom Leaom. Francuski bek je u Veneciji bio dvostruki strijelac.

SREDINA

Vinks (Totenhem) - da nije pogodio iz slobodnog udarca 15 minuta prije kraja za 1:1 protiv Morekamba, pitanje je kako bi se završio duel Sparsa u FA kupu sa niželigašem. Na kraju je bilo 3:1.

Daud (Borusija Dortmund) - “milioneri” su napravili veliki preokret u Frankfurtu, 26-godišnji vezista je postigao gol vrijedan tri boda - bio je strijelac za 3:2.

Lokateli (Juventus) - smanjio je na 3:2 na “Olimpiku”, tada je i Juve dobio “injekciju” samopouzdanja da juri totalni preokret.

NAPAD

Benzema (Real Madrid) - u trijumfu nad Valensijom je postigao 300. i 301. gol za Real u svim takmičenjima. Kratko i jasno - Karim je velikan.

Murijel (Atalanta) - kada ima svoj dan, kao što je bio slučaj u Udinama, Kolumbijac je nezaustavljiv. Italijanski mediji njegove poteze porede sa Ronaldovim partijama u dresu Intera.

Korea (Atletiko Madrid) - igrao se 10. minut duela protiv Viljareala kada je gotovo sa centra zatresao mrežu i postigao gol vikenda u Evropi. Njegova majstorija nije pomogla prvaku Španije da slavi, bilo je 2:2.

Morata (Juventus) - nije bio strijelac protiv Rome, ali Morata je po ko zna koji put odradio veliki posao - asistirao je Lokateliju za 3:2, potom imao veliki uticaj u akciji kada je Dejan Kuluševski izjednačio...

Bonus video: