Nkunku predvodi idealni tim 18. kola Bundeslige (VIDEO)

Sajt Sofascore izabrao najboljih 11 u prethodnom kolu njemačke Bundeslige

2143 pregleda 0 komentar(a)
Nkunku, Foto: Reuters
Nkunku, Foto: Reuters

Fudbaleri Lajpciga savladali su Majnc 4:1 u prethodnom kolu Bundeslige, upisali prvu pobjedu u 2022. godini i prekinuli niz od dva meča bez trijumfa.

"Bikovi" su bili ubjedljivi, a briljirao je Kristofer Nkunku sa golom i dvije asistencije. Francuski internacionalac igra odlično ove sezone, na 26 mečeva u svim takmičenjima postigao je 16 golova, uz 12 asistencija, a za partiju protiv Majnca sajt Sofascore ocijenio ga je sa 8,8 što je najbolja ocjena za nekog igrača u Bundesligi prethodnog vikenda.

Odmah iza Nkunkua, sa ocjenom 8,7, je još jedan igrač Lajpciga - Dominik Sobošlaj. On je na prethodnoj utakmici imao gol i asistenciju.

Idealni tim
foto: Sofascore

U idealnom timu 18. kola su i golman Menhengladbaha, Jan Zomer (8) i defanzivac Matijas Ginter (8,2), koji su blistali u pobjedi (2:1) nad Bajernom u Minhenu.

I napadač Frankfurta, Rafael Santos Bore je blistao. Postigao je dva pogotka protiv Dortmunda, njegov tim vodio je 2:0, ali je na kraju izgubio 3:2. Sofascore je Kolumbijca ocijenio sa 8,2.

Stijelac pobjedničkog pogotka za Dortmund bio je Mahmud Dahud (8,1).

U idealnih 11 prethodnog kola Bundeslige su još štoper Leverkuzena Džonatan Ta (7,8), defanzivac Štutgarta, Valdemar Anton (8) i vezisti Berlina, Hofenhajma i Bohuma - Griša Promel (8,4) Ilas Bebu (8,4) i Miloš Pantović (8).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: