Šolak sa tribina gledao dominaciju Sautemptona

"Sveci" savladali Brentford 4:1, srpski biznismen prvi put sa tribina gledao utakmicu svog kluba u Premijer ligi

8014 pregleda 11 komentar(a)
Radost fudbalera Sautemptona, Foto: Reuters
Radost fudbalera Sautemptona, Foto: Reuters

Fudbaleri Sautemptona savladali su večeras Brentford 4:1 u odloženom meču 18. kola Premijer lige i upisali najubjedljiviju pobjedu ove sezone.

Sautempton je bio dominantan od starta utakmice, stigao do druge pobjede na posljednja tri meča u Premijer ligi, a prve u ovom takmičenju otkad je klub preuzeo srpski biznsimen, Dragan Šolak, koji je večeras bio na tribinama.

Šolak na večerašnjem meču
Šolak na večerašnjem mečufoto: Reuters

"Sveci" su poveli poslije pet minuta - Džejms Vord-Praus je izveo korner, a Jan Bednarek glavom postigao pogodak i nagovijestio uspješno veče.

Bio je Sautempton bolji rival, mogao brzo i do drugog gola, ali je sredinom prvog dijela primio pogodak. Igrao se 23. minut Brentford je krenuo u akciju, lopta je došla do Mbeuma, koji je ubacio sa desne strane, a Vitalij Janelt zatresao mrežu Forstera.

Ubrzo nakon tog pogotka, Janelt je imao još jednu šansu, ali je Forster dobro reagovao i to je bilo sve od "pčelica" na večerašnjem susretu.

Sautempton je do novog vođstva stigao u 37. minutu, nakon još jednog kornera. Niko od igrača u šesnaestercu nije dohvatio loptu, a na pravom mjestu bio je Ibrahima Dialo. Francuski internacionalac je sa dvadesetak metara snažno šutirao, nakon čega je lopta pogodila prvo stativu, pa se od ruke golmana gostujuće ekipe Alvara Fernandesa odbila u gol.

Sautempton je ove sezone imao mnogo problema sa napadačima. Če Adams je do večeras na posljednja četiri meča igrao devet minuta, Adam Armstrong je takođe jedno vrijeme bio van ekipe, a njihovo odsustvo kao i lošu formu iskoristio je mladi Albanac, Armando Broja, koji je došao prošlog ljeta na pozajmicu iz Čelsija sa pravom otkupa. Albanski reprezentativac je večeras u 69. minutu postigao peti pogodak ove sezone.

Broja proslavlja pogodak
Broja proslavlja pogodakfoto: Reuters

Konačan rezultat postavio je upravo Če Adams, povratnik u ekipu. Ušao je u igru u 65. minutu umjesto Nejtana Redmonda i pet minuta kasnije postigao pogodak.

Sautempton je na 11. mjestu sa 24 boda, Brentford na 13. poziciji ima bod manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: