Afrička fudbalska egzotika: Još se ne zna da li je utakmica završena...

Mali bolji od Tunisa 1:0, arbitar iz Zambije, Sikazve prvo u 85. pa u 89. minutu svirao kraj utakmice

14968 pregleda 20 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 12.01.2022. 20:09h

Nevjerovatne fudbalske scene i priča stiže sa Afričkog kupa.

Derbi prvog kola grupe F Afričkog kupa nacija pripao je selekciji Malija, koja je savladala Tunis 1:0, golom Ibrahima Konea iz penala u 48. minutu.

Međutim, ko zna da li će to biti i rezultat utakmice.

Sudija iz Zambije Sikazve je napravio pravi haos, jer je prvo u 85. minutu svirao kraj meča.

Potom je shvatio da je pogriješio, nastavio igru, da bi odsvirao kraj 20-ak sekundi prije isteka 90. minuta, iako su u drugom dijelu bila dva penala (Tunis nije iskoristio jedanaesterac u 77. minutu).

Igrači i stručni štab Tunisa su se žalili, tražili da se utakmica produži, ali je sudija bio neumoljiv.

Meč je bio zvanično gotov, da bi desetak minuta kasnije, u toku pres konferencije selektora Malija, u salu ušao zvaničnik Afričke fudbalske konfederacije i naložio da se - nastavi.

Fudbaleri Malija su bili spremni da igraju još nekoliko minuta, ali su Tunižani odbili da učestvuju u farsi, najavivši žalbu.

Da li je utakmica završena, ili nije, koji je rezultat - za sada ne zna niko...

"Ovako nešto je nedopustivo. Sudija nam je oduzeo sedam, osam minuta. Njegova odluka je neobjašnjiva," kazao je selektor Tunisa Monder Kebaier.

"Igrači su već bili u ledenoj kupki kada su nas pozvali da se vratimo na teren. Dugo sam trener, ali ovako nešto nikada nisam vidio. Čak se i četvrti sudija spremao da podigne semafor kako bi pokazao koliko će minuta nadoknade još biti, a onda se začuo zvižduk za kraj susreta," dodao je Kebaier.

Bonus video: