Radović: Probaćemo da iskoristimo šanse

Tuzani će u napadu na evropske kvalifikacije odigrati sedam utakmica tokom priprema u Tuzima i Antaliji

3839 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Dečića za nastavak sezone pripremaju se u sjajnoj atosferi koju ne remete ni vremenski nepovoljni uslovi. Razloga za zadovoljstvo ima napretek, tim prije jer će Tuzani u nastavak sezone ući kao polufinalisti Kupa i sa druge pozicije u prvenstvu. Za lijepu zimsku pauzu Dečić se pobrinuo serijom od 13 utakmica bez poraza, od čega sedam pobjeda.

Pripreme su krenule 10. januara, stručni štab na čelu s Miljanom Radovićem koncipirao ih je u dva dijela.

”U Tuzima ćemo biti do 25. januara i druge kontrolne utakmice za koju tražimo rivala. Prva pripremna biće 18. januara protiv Adrije u 16 sati. Nakon druge utakmice, 26. januara putujemo za Antaliju, gdje ćemo tokom 15 dana odigrati pet pripremnih utakmica. To će biti sa klubovima iz najjačih liga Rusije i Ukrajine, jednim njemačkim klubom a generalna proba biće utakmica protiv Orenburga, lidera druge ruske lige - FNL. Zasada nam i ne smeta jak vjetar, jer klub ima odlične uslove i sve što je potrebno sada možemo da odradimo u balon-sali. To su uglavnom testiranja”, naglasio je Radović.

Igrači Dečića dobili su individualne planove rada tokom pauze, da li su ispoštovani?

”Apsolutno. To je skup odličnih ljudi, profesionalaca i što je najvažnije igrača sa karakterom. Lijepo je raditi sa njima jer daju maksimum na svakom treningu, utakmici. I to u atmosferi koje je odlična. Pokazatelj svemu tome su ti rezultati na kraju polusezone, koju smo odigrali u sjajnoj formi. Samo da budemo zdravi i izbjegnemo ove probleme sa pandemijom, jer to mi je jedina briga. Veoma je važno da ekipa bude kompletna i na okupu.

Dečić se već pojačao Aleksom Marušićem i to iz redova lidera Suitjeske. Znači li to da želite da napadnete i prvo mjesto?

”Cilj je Evropa, bilo kroz prvenstvo ili Kup. Naš primarni zadatak je da ne dozvolimo nikome da nas pretekne i završimo među prva tri. Ukoliko nastavimo da igramo u onoj formi kojom smo slavili na dva vezana gostovanja Budućnosti i Sutjesci, onda se sigurno nećemo prepasti, ni biti skromni da ne napadnemo vrh. Mada, objektivno prednost Sutjeske od osam bodova jeste velika. No, ta dva derbija su pokazala igračima ono što sam im uporno govorio - da mogu bolje i to im je dalo novu, ogromnu dozu samopouzdanja i vjere u sopstveni kvalitet.

Planira li Dečić još pojačanja?

”Marušić je bio slobodan igrač, sa kojim sam već sarađivao na obostrano zadovoljstvo, znam njegove kvalitete i koliko može da pruži. To da li će biti pojačanje u ovoj ekipi pokazaće utakmice i kraj sezone. Za nas bi najveće pojačanje bilo da ekipa ostane na okupu ili da pođe što manji broj igrača. Ja sam zadovoljan sadašnjim kadrom, mada naravno, razmatramo da dovedemo još dvojicu veznih i kvalitetnih fudbalera, a vrijeme će pokazati ko je pojačanje. I sa upravom sam prezadovoljan, jer omogućava da trener bude profesionalac, radi svoj posao - zaključio je Radović.

Bonus video: