Gdje će crnogorski timovi provesti zimske pripreme: Trio u Turskoj, najveći klubovi ostaju kod kuće

Gdje će crnogorski klubovi provesti zimske pripreme - Rudar i Dečić u Antaliji, Petrovac u Bodrumu, Iskra u hrvatskom Medulinu, svi ostali u Crnoj Gori. Budućnost ne mrda iz Podgorice, Sutjeska ove zime neće u BiH

12327 pregleda 11 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Početkom sedmice crnogorski fudbalski prvoligaši počeli su pripreme za drugi dio sezone. Izuzetak je ekipa Jezera, koja danas kreće sa radom, a vremena za pripremu i uigravanje ima dovoljno jer se takmičenje u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi (Telekom 1. CFL) nastavlja 17. februara.

Običaj je da timovi tokom zime dio priprema odrade u nešto toplijim krajevima - crnogorski klubovi putovali su ne samo zbog klime, već i zbog uslova za trening, kvalitetnih pripremnih utakmica.

Godinama je bila atraktivna Antalija, ali pandemija koronavirusa i loše finansije utiču na to da ekipe ove zime uglavnom “zaobilaze” tursku obalu Sredozemnog mora, tradicionalnu Meku za pripreme - izuzetak su jedino Dečić i Rudar, kao i Petrovac, koji će boraviti nekoliko stotina kilometara zapadno od Antalije, u Bodrumu.

Upravo su Pljevljaci i jedan od četiri crnogorska kluba koja su davne 2008. godine (uz Budućnost, Zetu i Sutjesku), “otkrili” Antaliju, u kojoj boravak osim fenomenalnih uslova, dobrih sparing-partnera nudi i mogućnost ino transfera - prodaje nekog od fudbalera...

”U Antaliji ćemo odigrati nekoliko dobrih utakmica koje će nam pomoći da se taktički i fizički spremimo za izazove u nastavku prvenstva”, kazao je trener Rudara Rade Petrović.

I najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone, Petrovac, dio priprema odradiće u Turskoj, što jasno govori o evropskim ambicijama tima sa mora.

Za razliku od Pljevljaka, Tuzana i Petrovčana, većina drugih prvoligaša ne samo da neće putovati u Antaliju, već će ostati u Crnoj Gori.

I dok ostanak u zemlji nije iznenađenje za, na primjer, posljednjeplasiranu Zetu, čiji igrači jesenas, čulo se, nisu imali ni za kopačke, niti su primali plate (Golubovčani su ranijih zima i pored finansijskih problema često nalazili načina da otputuju u Antaliju), onda pomalo čudi što dva najveća kluba, Budućnost i Sutjeska, neće mrdati iz Crne Gore.

I dok su Nikšićani planirali da u dva navrata borave u Ulcinju, Podgoričani će prvi put u posljednjih 15 godina cijele zimske pripreme provesti u svom gradu.

Izabranici Aleksandra Nedovića boraviće u hotelu “Ramada”, a treniraće na svom kampu.

”Bićemo zajedno kako bismo se još više zbližili i upoznali, te napravili radnu atmosferu i bili pravi od 1. kola. Naravno, biće izuzetaka što se tiče odlaska iz Podgorice, jer ćemo igrati neke utakmice sa protivnicima u regionu, konkretno sa Leotarom”, rekao je Nedović u izjavi za klupski sajt.

Sutjeska je tradicionalno minulih godina boravila u Hercegovini, gdje je bila redovan učesnik turnira u Gabeli, a ove zime momci Milije Savovića pripeme će odraditi u Nikšiću i Ulcinju.

”Plan je da desetak dana odradimo u Nikšiću, a onda ćemo ići deset dana u Ulcinj. Potom se vraćamo u Nikšić i najvjerovatnije ćemo poslije toga ponovo sedam dana boraviti u Ulcinju. To je plan, ali sve je podložno promjenama”, kazao je Savović za TVNK.

I Iskra ima interesantnu destinaciju - momci Srđana Nikića juče su otputovali u Hrvatsku, u Medulin, gdje će do 25. januara odigrati tri kontrolna susreta, prvi već danas sa Lokomotivom. Poslije toga očekuju ih utakmice sa Slaven Belupom i Opatijom.

Mornar ima sve uslove da pripreme odradi u Baru, a Podgorica neće mrdati nigdje sa svoje “DG arene”. Zeta će, takođe, ostati na Trešnjici, osim ako se u međuvremenu ne obezbijede sredstva za selidbu na crnogorsko primorje. Fudbaleri Jezera okupiće se u Podgorici, a dio priprema provešće u Budvi, u hotelu “Splendid”.

Upravo će Zeta i Jezero odigrati prvi prijateljski meč - utakmica je na programu 21. januara i počinje u 11 sati.

Zeta će drugi meč igrati protiv Dečića, 25. januara, takođe u 11 časova.

Bonus video: