Majstor za Superkup: Inzagi zna kako protiv Juvea

Doskorašnji trener Lacija ima tri pehara u Superkupu, sva tri puta je pobjeđivao "staru damu"

5329 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Derbi Italije je pripao Interu, trofej u Superkupu je stigao na "Đuzepe Meacu" nakon 11 godina, a sve se nekako poklopilo sa dolaskom Simonea Inzagija.

U okršaju za pehar je savladan Juventus 2:1 nakon produžetaka, pa je bivši trener Lacija sačuvao perfektan učinak protiv "stare dame" u ovom takmičenju.

Inzagi je, naime, treći put u isto toliko pokušaja bio bolji od Juvea u duelu koji se tradicionalno igra između aktuelnog prvaka Italije i osvajača Kupa.

Prethodna dva puta Inzagi se radovao kao trener "nebesko-plavih".

Prvo - 2017. kada je na rimskom "Olimpiku" rezultat bio 3:2.

Bio je to lud meč u kojem je Lacio vodio 2:0 golovima Imobilea, Juve u finišu izjednačio, da bi Murđa u sudijskoj nadoknadi osigurao trofej ekipi iz Vječnog grada.

Dvije godine kasnije Lacio je bio ubjedljivi - u Rijadu (Saudijska Arabija) pobijedio je 3:1.

Mrežu Juvea su pogađali Luis Alberto, Lulić i Kataldi, na drugoj strani se upisao Dibala.

A sinoć - Inter su do trijumfa vodili Martines (gol iz penala) i Sančes, koji je zatresao mrežu u sudijskoj nadoknadi drugog produžetka.

"Imali smo bolje šanse, ali nikada nije jednostavno i lako savladati Juventus. Pobjeda je zaslužena, još je bolje kada možete da je proslavite pred svojim navijačima" rekao je Inzagi i dodao:

"Inter je na ovaj trofej čekao od 2010. godine. Presrećni smo, ali ciljevi su veći i tek smo na pola puta.

Inzagi je ljetos napustio Rim i naslijedio Antonija Kontea na klupi Intera.

"Nerazuri" su lideri Serije A, plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, već imaju jedan trofej..., Inzagijev učinak u prvih sedam mjeseci u novom klubu je za svaku pohvalu.

Bonus video: