Novi bek Aston Vile: Jedna osoba je uništila moj odnos sa Evertonom

"Pamtiću samo najbolje što mi se dogodilo, bilo mi je zadovoljstvo što sam igrao u Evertonu. Taj klub pripada narodu i navijačima, ne ni menadžeru ni igraču...", napisao je Luka Dinj

4421 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Twitter/Everton
Foto: Twitter/Everton

Luka Dinj je potpisao za Aston Vilu u transferu od 29 miliona eura, sada se otvorenim pismom obratio navijačima bivšeg kluba - Evertona.

Francuz je bio na "Gudison parku" tri i po godine, nije krio da je razočaran odnosom "jedne osobe". Pretpostavlja se da misli na menadžera Rafaela Benitesa.

"Od prvog dana sam na svakom koraku osjećao ljubav svih iz Evertonove porodice. Prije godinu sam produžio ugovor i nisam očekivao da će se ovako nešto desiti, već da ću ostati tu još dugo", napisao je Dinj i dodao:

"Neka dešavanja i neke riječi koje su izgovorene o meni su me rastužile, ali ne želim da ulazim u verbalni rat ni sa kim. Jer, to ne zaslužuje klub, to ne zaslužuju navijači, a ni ja. Pamtiću samo najbolje što mi se dogodilo, bilo mi je zadovoljstvo što sam igrao u Evertonu. Taj klub pripada narodu i navijačima, ne ni menadžeru ni igraču... Ali, ponekad je dovoljna samo jedna osoba sa strane da uništi prekrasnu ljubavnu priču", zaključio je bivši fudbaler Barselone.

Bonus video: