Crna Gora se protiv Jermenije i Grčke sprema za Ligu nacija

Reprezentacija Crne Gore će u trećem izdanju UEFA Lige nacija, koje počinje u junu, igrati u grupi B3 sa selekcijama Bosne i Hercegovine, Finske i Rumunije

5794 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće dvije prijateljske utakmice u martovskom FIFA terminu.

Tim Miodraga Radulovića igraće najboljim selekcijama Jermenije i Grčke – gostovanje u Jerevanu zakazano je za 24. mart, dok će se duel sa Grčkom odigrati četiri dana kasnije, 28. marta, u Podgorici.

Reprezentacija Jermenije, koja trenutno zauzima 92. mjesto na FIFA rang listi, u posljednjem izdanju UEFA Lige nacija osvojila je prvo mjesto u grupi C2 pa će se od juna tekuće godine takmičiti sa selekcijama Ukrajine, Škotske i Republike Irske u grupi B1 Lige nacija.

„Sokoli“ su do sada odgirali dvije utakmice sa Jermenima i to u kvalifkacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. U prvom meču koji je odgiran u Jerevanu reprezentacija Crne Gore poražena je rezulatom 3:2, nakon vođstva od 2:0, dok je u revanš meču slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1.

Meč je obilježio je Stevan Jovetić koji je postao prvi igrač sa upisanim het-trikom u dresu seniorske reprezentacije.

Selekcija Grčke nalazi se na 55. poziciji rang liste najboljih svjetskih selekcija i nastupaće u grupi C1 UEFA Lige nacija sa selekcijama Sjeverne Irske, Kosova i pobjednika baraž meča Kipar – Estonija.

„Sokoli“ su sa Grcima odigrali samo jedan meč – izgubili su u Atini 2:1 u prijateljskom odmjeravanju snaga na stadionu Jorgos Karaiskakisu martu 2016. godine.

Reprezentacija Crne Gore će u trećem izdanju UEFA Lige nacija, koje počinje u junu, igrati u grupi B3 sa selekcijama Bosne i Hercegovine, Finske i Rumunije.

Bonus video: