Iskra iz Medulina gleda ka Evropi

Danilovgrađani se pripremaju u Hrvatskoj, a pojačavaju se u Crnoj Gori - nakon Damira Kojaševića, stigao je i napadač Vlado Gajić

3664 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Iskra
Foto: FK Iskra

Porazom od zagrebačke Lokomotive na turniru u Medulinu (4:0), ali negdje istovremeno - angažovanjem veziste Damira Kojaševića i povratkom napadača Vlada Gajića, Iskra je počela pripreme za nastavak sezone.

Danilovgrađani su se okupili 10. januara i odmah su krenuli u Hrvatsku - put do Istre se odužio zbog zatvorenog auto-puta (vjetar), što je donekle i uticalo na ubjedljiv poraz na premijeri.

”Duel sa Lokomotivom nije mjerilo. Ne želimo da tražimo opravdanja što smo zbog problema na auto-putu stigli kasno uveče, a utakmca je bila već ujutro. Igrali smo protiv tima u kojem neki igrači vrijede i nekoliko miliona eura. Naš je cilj da budemo spremni za nastavak prvenstva, za premijerni meč sa Rudarom”, kaže trener Iskre Srđan Nikić.

Danilovgrađani su imali dobru polusezonu, koju su završili na 5. mjestu, sa bodom manje od Petrovca i samo tri od trećeplasirane Budućnosti, a plasirali su se i u polufinale Kupa.

U igri za plasman u Evropu su, dakle, na oba fronta. Odlazak u Medulin na pripreme, atraktivnu destinaciju, možda je na neki način i najava evropskih ambicija tima koji je prije godinu i po debitovao u međunarodnim takmičenjima.

Iskra je, u međuvremenu, promijenila dio tima.

”Ostali smo bez dvojice iskusnih igrača, Milojka i Milića, pošao je i Radunović, a za sada smo angažovali samo Perišu Pešukića. Znači, moramo do kraja prelaznog roka nadomjestiti odlaske i pojačati pozicije defanzivnog veznog i napadača. Neće to biti lako sada tokom zime, ali klub radi na tome”, kazao je Nikić.

Razgovor sa trenerom Iskre vođen juče, tek Danilovgrađani su sinoć i danas dobili akvizije - Damir Kojašević, doduše, nije zadnji, već ofanzivni vezni (ili krilo), dok se napadač Vlado Gajić vraća u svoj klub, na pozajmicu iz Gorice.

Danilovgrađane, kako god, čeka velika borba...

”Samo su nas neki nesrećno primljeni golovi u finišima utakmica koje smo igrom zaslužili da dobijemo koštali da ne završimo kao drugi. Ali, Iskra u ovom trenutku ne može da parira, finansijski, igračkim kadrom i u svakom drugom pogledu ekipama koje su iznad nas - Sutjesci, Dečiću i Budućnosti. Vidimo da se Dečić pojačava, Budućnost će uraditi isto, a Sutjeska je sve pokazala tokom prvog dijela, koje je ubjedljivo osvojila”, dodao je Nikić.

Uprkos svemu, Evropa je u mislima...

”Povoljna je okolnost što su tri prvoplasirane ekipe zajedno sa nama u polufinalu Kupa, tako da bi 4. mjesto na tabeli na kraju najvjerovatnije značilo i izlazak u evropske kvalifikacije. Daleko smo, s druge strane, od zone baraža, što je bio naš primarni cilj”.

Iskra će u Medulinu odigrati još najmanje tri utakmice - 16. januara protiv Dugopolja, (Slaven Belupo je otkazao zbog korone), zatim sa Opatijom, a ime posljednjeg rivala odrediće plasman turnira sa osam učesnika u dvije grupe po četiri.

”Igrači su zdravi, uglavnom su ispoštovali plan individualnog rada tokom pauze. Atmosfera je odlična, a uprava je spremna da obezbijedi sve što je potrebno. Nadamo se da ćemo tokom proljeća imati malo više sreće, konstantniju formu jer javnost zna da smo sjajno odigrali nekoliko utakmica protiv, na papiru, jačih rivala”, zaključio je Nikić.

Bonus video: