Ronaldo: Bilo bi tužno da se Portugal ne plasira na Mundijal

Portugalci su u polufinalu plej-ofa domaćini Turskoj, ako pobijede vrlo moguće da će se u finalu - na svom terenu, sastati sa Italijom

8724 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Portugalac Kristijano Ronaldo kazao je da će on i njegovi saigrači iz reprezentacije biti spremni na "tešku borbu", u baraž utakmicama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Portugalci su u polufinalu plej-ofa domaćini Turskoj, ako pobijede vrlo moguće da će se u finalu - na svom terenu, sastati sa četvorostrukim svjetskim prvakom Italijom.

"Azuri" prije toga moraju u Bolonji da pobijede Sjevernu Makedoniju.

"Znamo da ćemo voditi teške borbe, prvo protiv Turske. Ako pobijedimo mislim da ćemo igrati sa Italijom. Vidjećemo. U martu ćemo biti spremni, biće borbe, a to će biti lijep prizor za ljubitelje fudbala", rekao je 36-godišnji Ronaldo za brazilski ESPN.

Portugal je nakon poraza od Srbije u novembru prošle godine (1:2) završio na drugom mjestu Grupe A, a kasnije je žrijebom odlučeno da se u plej-ofu nađe u istoj grupi sa Italijom.

Mečevi plej-ofa igraju se krajem marta. Napadač Mančester junajteda je dodao da bi bilo veoma tužno da se selekcija koja je 2016. godine postala prvak Evrope, ne nađe na završnom turniru u Kataru.

"Ipak, mislim da ćemo biti tamo. U fudbalu, kao i u životu, prolazimo kroz teške situacije, ali na kraju se uvijek podignemo... Život je takav, nema savršenog scenarija. Ostalo nam je vremena, moramo da ga iskoristimo, kako bi bili spremni u martu", zaključio je petostruki osvajač Zlatne lopte.

Svjetsko prvenstvo u Kataru na programu je od 21. novembra do 18. decembra.

Bonus video: