Pep o De Brujneu: Svjetska klasa, a posvećen i skroman, roditelji mogu da budu ponosni na njega

Nakon pobjede nad Čelsijem (1:0) njegov tim ima 13 bodova prednosti nad timom iz Londona

6255 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola i De Brujne, Foto: Reuters
Gvardiola i De Brujne, Foto: Reuters

Pep Gvardiola je sa Mančester sitijem odavno počeo da postavlja standarde u Premijer ligi, a kako sada stvari stoje donijeće još jednu titulu na Etihad.

Nakon pobjede nad Čelsijem (1:0) njegov tim ima 13 bodova prednosti nad timom iz Londona.

"Ako Liverpul pobijedi dvije utakmice to je osam bodova prednosti. Prezadovoljni smo, ali pred nama je dug put", kazao je Gvardiola.

Siti je dominirao protiv Čelsija.

"Spriječili smo im tranziciju, a tu su najjači, uz Liverpul. Oduševljen sam, bili smo strpljivi i mirni. Pobijedili smo veliku ekipu, šampiona Evrope", kazao je Gvardiola uz posebne pohvale za strijelca Kevina de Brujnea.

"Zajedno smo ovdje od prvog dana. Sve što smo uradili, uradili smo zajedno. Želim još više od njega, jer je on svjetska klasa i znam da može. On je sjajan momak, posvećen i skroman. Osvojio je tri Premijer lige i mnogo nagrada, ali je ostao isti. Ja sam ponosan na njega, a ponosni mogu da budu i njegovi roditelji", rekao je Gvardiola.

Tomas Tuhel, trener Čelsija, smatra da je njegov tim zaslužio bod.

"Imali smo 8-9 opasnih napada, izuzetnih otvaranja, a nijedan dodir pred golom. Falilo je malo preciznosti u završnici. Nismo im dali mnogo naprijed, odlučila je majstorija De Brujnea", kazao je Njemac.

Bonus video: