Zimske "čarolije" Rudara, Dinamo Kijev rival u Antaliji, stiglo prvo pojačanje

Izabranici Rada Petrovića putuju u Tursku 26. januara, a već znaju imena svih šest rivala u test-mečevima. Balša Banović pojačao odbranu, očekuje se još dolazaka

6107 pregleda 1 komentar(a)
Sa priprema Rudara, Foto: FK Rudar Pljevlja
Sa priprema Rudara, Foto: FK Rudar Pljevlja

Dok čekaju selidbu u toplije krajeve, tursku Antaliju, fudbaleri Rudara - skoro po tradiciji, sredinom januara treniraju u Pljevljima u klasičnim zimskim uslovima.

Kako se navodi na sajtu pljevaljskog tima, uz "sniježnu" foto-galeriju, pomoćni teren na Borovici je skoro očišćen od snijega, a iako na njemu ima tragova bijelog pokrivača, izabranici Rada Petrovića treniraju nesmanjenom žestinom.

"Vremenski uslovi nam ne idu na ruku, ali se zasada uspješno nosimo sa njima. Svi fudbaleri rade dobro i zalažu se, tako da sam zadovoljan do sada urađenim, iako je još mnogo rada pred nama", kaže Petrović za klupski sajt.

Prvi dio polusezone Rudar je završio stepenicu iznad zone baraža, ali sa solidnih pet bodova više od osmoplasiranog Jezera, koje je u "crvenoj zoni".

Podatak da će glavni dio priprema za nastavak sezone provesti u Antaliji, gdje će imati odlične uslove i jake sparing-partnere, govori da Pljevljaci maksimalno ozbiljno dočekuju proljećne obaveze u prvenstvu.

Danas je stiglo i prvo pojačanje - u pitanju je 23-godišnji Balša Banović, štoper koji je nekada nosio dres Budućnosti, OFK Titograda i Dečića, a igrao je i u mladoj reprezentaciji. U Pljevlja stiže iz makedonskog Đorče Petrova.

Do odlaska u Antaliju (26. januar) očekuje se još novih igrača, s obzirom na to da su Rudar napustili Miloš Zečević, Branimir Jočić , Nemanja Kartal, Ilija Vujović, Stefan Dajević, Lazar Vučićević i Zakaria Suraka.

A Pljevljaci znaju imena svih protivnika u Turskoj.

Prvi kontrolni meč odigraće dan nakon dolaska, 27. januara, protiv aktuelnog prvaka Gruzije Dinama Batumija.

Potom slijedi duel protiv još jedne ekipe iz Gruzije, Torpedo Kutaisija, 29. januara, dba dana kasnije rival će biti poljski LSK Lođ, dok je za 3. februar zakazan sudar protiv bugarske Beroe.

Pretposlednji rival biće ekipa Kolosa iz Ukrajine, 5. februara, a najatraktivnija provjera zakazana je za kraj - na megdan sastavu Rada Petrovića izaći će slavni Dinamo iz Kijeva, koji je jesenas igrao u Ligi šampiona.

Bonus video: