Super Madrid, Modrić i Zlatna lopta, Marselo kao Gento: Odjeci Realovog osvajanja Superkupa

Real Madrid sinoć savladao Atletik Bilbao 2:0 i osvojio španski Superkup 12. put u istoriji

7782 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Reala osvojili su prvi trofej ove sezone, nakon što su sinoć u finalu španskog Superkupa savladali Atletik Bilbao 2:0.

Madriđani su u Saudijskoj Arabiji slavili golovima Luke Modrića i Karima Benzeme i 12. put u istoriji osvojili ovaj pehar.

"Super Madrid", naslov je današnjeg izdanja "Marke".

Na stadionu u Džedi blistao je Luka Modrić. Postigao je sjajan gol i sa 36 godina i 129 dana postao najstariji strijelac u ovom takmičenju. Hrvatu ugovor ističe na kraju sezone, još ga nije produžio, ali je, čini se, pitanje dana kada će to uraditi.

"Modrić je u formi koja ga ponovo stavlja u krug fudbalera, koji bi mogli osvojiti Zlatnu loptu", kazao je nakon meča gazda Reala, Florentino Peres.

I Peresove riječi potvrđuju da je Real spreman da Modriću ponudi nastavak saradnje.

"Savršeno je radio ono što se od njega tražilo, kao što to, uz vrlo rijetke izuzetke, obično i čini. Čuvao je svoju poziciju, kontrolisao tempo s Tonijem Krosom i pronalazio rupe iza štopera rivala. Niko bolje od Modrića ne odslikava sistem igre koji Anćeloti igra s Realom, a koji je sposoban da se prilagodi svakoj situaciji", piše "Marka".

Ali, nije samo Modrić sinoć blistao. Sa sjajnim partijama nastavio je Karim Benzema, koji je postigao 24. pogodak na 27 utakmica u svim takmičenjima ove sezone. Ima još i devet asistencija, a samo je napadač Bajerna, Robert Levandovski učestvovao kod više pogodaka ove sezone. Poljak je postigao 34 gola, uz tri asistencije na 24 utakmice u svim takmičenjima.

Atletik Bilbao je Benzemin omiljeni protivnik. Napadač Reala je sinoć postigao 18. gol u karijeri protiv baskijskog tima, što je više nego protiv bilo koje druge ekipe.

Francuz je postao drugi fudbaler, koji je na četiri vezana meča španskog Superkupa postigao makar gol. Prije njega to je uspio samo Lionel Mesi.

Zasluge za osvojeni trofej pripadaju i golmanu Tibu Kurtoi. Belgijski čuvar mreže sinoć je u finišu susreta odbranio penal Garsiji, pa se može pohvaliti da je odbranio dva penala zaredom. Prije toga odbranio je jedanaesterac i fudbaleru Valensije, Gonsalu Gedešu u meču La Lige.

A istoriju je ispisao Brazilac Marselo. On je u Realu od 2006. godine i sinoć je osvojio 23. trofej sa Madriđanima, pa se na vječnoj listi u toj kategoriji izjednačio na prvom mjestu sa legendarnim Fransiskom Gentom, koji je od 1953. do 1971. bio član "merengesa". Serhio Ramos se zaustavio na 22 trofeja, a Manolo Sančes ima 21.

Na kraju malo i Karlu Anćelotiju. Sinoć je stigao do petog trofeja na klupi Reala i postao prvi Italijan osvajač španskog Superkupa.

Bonus video: