budućnost se priprema za nastavak sezone

Terzić: Možemo da prestignemo Sutjesku uz par pojačanja i ako nas zaobiđu povrede

Kapiten aktuelnog šampiona oporavi se od povrede i sa saigračima se priprema za drugi dio sezone...

4147 pregleda 30 reakcija 9 komentar(a)
Vasilije Terzić, Foto: FK Budućnost
Vasilije Terzić, Foto: FK Budućnost

Jedan od fudbalera Budućnosti, koji je zbog povrede propustio finiš sezone je i Vasilije Terzić. Kapiten podgoričkih "plavih" je povrijedio list, posljednji meč odigrao je 6. novembra, a nakon oporavka priprema se sa saigračima za nastavak sezone.

„Sve ide po planu, svi radimo odlično, a sigurno je da smo se svi uželjeli rada sa loptom. Zbog toga, svakom igraču tokom pripremnog perioda najteže „pada“ suvo trčanje i rad bez lopte. Međutim, svjesni smo da je sve to za dobrobit svih nas i kluba i nema zabušavanja“, rekao je 22-godišnji vezista za klupski sajt.

Povreda je prošlost...

„Povredu sam upotpunosti sanirao tokom prvenstvene pauze, individualno sam radio čim mi je bilo bolje i sada je sve u najboljem redu. Želim da se što bolje spremim za drugi dio šampionata“.

Fudbaleri Budućnosti do početka sezone odigrati šest kontrolnih utakmica, a prva je u četvrtka protiv Adrije, nakon jutarnjeg treninga.

„Baš dugo nisam imao utakmica, tako da i ja, ali i svi saigrači jedva čekamo prijateljske mečeve. Uželjeli smo se fudbala, stručni štab će vidjeti gdje smo dobri i gdje griješimo, tako da će nam svima dobro doći“, poručio je Terzić, koji se navikao na sistem rada trenera Aleksandra Nedovića...

„Svi smo se navikli na zahtjeve koje šef traži od nas. Prošao je taj period privikavanja, sada je sve puno lakše. Vjerujem da ćemo iz treninga u trening nadograditi igru, koja je bila odlična u trenucima kada smo vezali sedam pobjeda i bili sve na okupu“, rekao je Terzić.

Kapiten Budućnosti je u prvom dijelu sezone imao osam asistencija i jedan gol.

„Samo želim da se što bolje spremimo kao ekipa i da nas povrede zaobiđu. Lično, svjestan sam da mogu i moram bolje nego u prvom dijelu i trudiću se da popravim statistiku. Međutim, svakome od nas učinak tima mora da bude u prvom planu“.

Budućnost u drugio dio sezone ulazi sa devet bodova manje od Sutjeske.

„Siguran sam da, uz par pojačanja i ako nas zaobiđu povrede, možemo da prestignemo Sutjesku“, kazao je Terzić.

Budućnost je danas trenirala pod Goricom, a jutarnji trening je bio dinamičan. Jednu od vježbi demonstrirao je Vladan Adžić.

„Vladan je veliki profesionalac, kako na terenu, tako i van njega. Svaku vježbu odradi na najbolji mogući način i posveti joj se do kraja, a svojim radom pokazujem svim mlađim igračima kako treba da se ophode prema obavezama“.