PRAVAC SANKT PETERBURG

Vrhunac karijere: Armisa Kuč potpisala za Zenit

Prelaskom Armise Kuč u Zenit nastavlja se niz velikih transfera crnogorskih fudbalerki, što je posljedica i odličnih rezultata ženske reprezentacije u jesenjem dijelu kvalifikacija za Mundijal

18214 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Nsbih.com
Foto: Nsbih.com

Iz Bjelorusije u Rusiju, iz Minska u Sankt Peterburg.

Armisa Kuč, zvanično najbolja crnogorska fudbalerka u 2021. godini, ostvarila je transfer karijere potpisavši jednogodišnji ugovor za najbogatiji ruski klub.

Ženski fudbalski klub Zenit, iako dio moćnog, muškog giganta iz Sankt Peterburga, nije tim sa istorijom, jer je osnovan tek prije dvije godine - 21. januara 2020.

Zenit je, zapravo, bio toliko bogat i moćan da je u jednom trenutku postalo nepojmljivo da nema žensku sekciju, pa je tako počela priča čiji je od prije nekoliko dana dio i 29-godišnja golgeterka iz Rožaja.

Iako "mlad" klub, ZFK Zenit ima velike ambicije, trenutno vjerovatno i najbolji tim u Rusiji i glavni je kandidat za titulu prvaka nakon što je prošle sezone bio treći na tabeli.

Prelaskom Armise Kuč u Zenit nastavlja se niz velikih transfera crnogorskih fudbalerki, što je posljedica i odličnih rezultata ženske reprezentacije Crne Gore u jesenjem dijelu kvalifikacija za Mundija.

Tako je prošle sedmice 21-godišnja Jelena Karličić prešla u Bordo.

Armisa Kuč je jednu sezonu nosila dres Minska, igrala Ligu šampiona, na 11 utakmica postigla je 17 golova.

Preporuka su joj, takođe, bili golovi i igre u reprezentaciji Crne Gore.

Povezani članci

02. Januar 2022.

Zanimanje - golgeterka

Klub iz Sankt Peterburga zvanično će je predstaviti narednih dana, kada će se sa saigračicama preseliti u toplije krajeve, u tursku Antaliju na pripreme.

Do sada, u karijeri, Armisa Kuč je branila boje Ekonomista, Sarajeva, švedskog Kvarnsvedensa, španskih Saragose i Malage, kao i Minska.