Kup Njemačke: Novi osvajač nakon skoro tri decenije

U prethodnih 27 godina ovo takmičenje osvajali su Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Verder Bremen, Volfsburg, Frankfurt, Šalke, Nirnberg, Štutgart i Kajzerslautern, ali su svi oni eliminisani iz ovog takmičenja

2670 pregleda 0 komentar(a)
Sa sinoćnje utakmice Sent Paulija i Dortmunda, Foto: Reuters
Sa sinoćnje utakmice Sent Paulija i Dortmunda, Foto: Reuters

Fudbaleri Borusije Dortmund sinoć su u osmini finala njemačkog Kupa eliminisani od Sent Paulija i oprostili se od trofeja, kojeg su osvojili prošle godine.

Prije "milionera" eliminisan je i Bajern Minhen, koji je takmičenje završio u šesnaestini finala, nakon ubjedljivog (5:0) poraza od Borusije Menhengladbah. To znači da prvi put od 2007. godine neka od ove dvije ekipe neće igrati u četvrtfinalu Kupa.

A još interesantniji je podatak da će Kup Njemačke osvojiti jedna od ekipa, koja u prethodnih 27 godina nije stizala do trofeja u ovom takmičenju.

Ovo takmičenje skoro tri decenije osvajali su Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Verder Bremen, Volfsburg, Frankfurt, Šalke, Nirnberg, Štutgart i Kajzerslautern. Sve ove ekipe eliminisane su takmičenja.

U četvrtfinale Kupa Njemačke sinoć su se plasirali Karslrue, HSV, Sent Pauli i Bohum.

Preostali četvrtfinalisti biće poznati večeras nakon mečeva u kojima se sastaju: Hanover - Borusija Menhengladbah, Lajpcig - Hanza, Herta - Union Berlin i Hofenhajm - Frajburg.

Bonus video: