Treninzi i teorijska predavanja u "Školi fudbala FSCG"

Trenutno su na pripremama, koje traju do 25. januara, kandidati za kadetsku reprezentaciju, odnosno igrači rođeni 2006. godine i mlađi

3940 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Projekat "Škola fudbala FSCG“, čiji je cilj okupljanje i dugoročni zajednički rad najtalentovanijih igrača iz iste generacije počeo je 11. januara, a od tada polaznici treniraju na terenima Trening kampa FSCG, kao i na bazenu kompleksa "Voco".

U pitanju je projekat koji predstavlja početni korak u procesu formiranja Akademije Fudbalskog saveza Crne Gore, saopšteno je ranije.

Trenutno su na pripremama, koje traju do 25. januara, kandidati za kadetsku reprezentaciju, odnosno igrači rođeni 2006. godine i mlađi.

Učesnici projekta u zavisnosti od rasporeda, treniraju jednom ili dva puta dnevno, dok u sklopu aktivnosti imaju i redovne treninge u bazenu i teretani, sve pod komandom selektora Gorana Perišića i njegovog stručnog štaba.

Igrači imaju i teorijska predavanja, koja je na temu pravilne ishrane držao licencirani nutricionista u sportu Marko Vukotić, saopšteno je iz FSCG.

"Škola fudbala FSCG“ je projekat čiji je cilj okupljanje i dugoročni zajednički rad najtalentovanijih igrača iz iste generacije.

Kroz "Školu fudbala FSCG“ sa igračima će se raditi na unaprjeđenju njihovih tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika, a ujedno će se sticati uslovi za stvaranje i kasnije funkcionisanje Akademije, koja bi radila po uzoru na najsavremenije ustanove sličnog tipa u Evropi i svijetu.

Bonus video: