legendarni napadač u novoj ulozi

Radulović o Vučinićevoj ulozi: Na najvećem dobitku je crnogorski fudbal

Reprezentacija će prve mečeve u 2022. godini igrati u martu – prijateljske, sa Grčkom i Jermenijom. Radulović je najavio i neka nova lica u nacionalnom timu, na početku priprema za nastup u B Ligi nacija

8610 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Iza Mirka Vučinića je sjajna igračka karijera, u kojoj je nastupao za Sutjesku, Leće, Romu, Juventus i Al Džaziru, a za reprezentaciju Crne Gore upisao 46 nastupa i postigao 17 golova.

Novi fudbalski život počinje kao trener u nacionalnom timu.

"Nadam se da počinje novu karijeru koja će biti uspješna kao i njegova igračka. Siguran sam da Mirko može da pruži ogroman doprinos, svima da pomogne, a i mi iz stručnog štaba ćemo uraditi sve da pomognemo u izgradnji njegove trenerske karijere. Na najvećem dobitku je crnogorski fudbal", rekao je selektor Miodrag Radulović.

Vučinić bi trebalo da i u praksi i u teoriji pomogne mlađim igračima...

"Biće neko ko će mladima pokazati kako treba da se ponašaju i treniraju da bi dostigli njegov nivo. Vučinić je imao izvanednu karijeru, rad sa velikim trenerima i iskustvo koje ima koristiće nacionalnom timu", rekao je Radulović i naglasio:

"Mirkova i moja saradnja, kao trener - igrač, traje 20 godina. Sada smo zajedno na istom zadatku. Nadam se da ćemo uspjeti u zajedničkom cilju, a san svih nas je da vidimo Crnu Goru na velikom takmičenju".

Reprezentacija će prve mečeve u 2022. godini igrati u martu – prijateljske, sa Grčkom i Jermenijom. Radulović je najavio i neka nova lica u nacionalnom timu, na početku priprema za nastup u B Ligi nacija.

"Cilj je da podmladimo i proširimo reprezentaciju. U prethodnom ciklusu dobili smo Vukotića, Vujnovića, vjerujem da ćemo još nekog. Ima prostora u martu i sigurno ćemo pružiti šansu novim licima, mlađim igračima", kazao je Radulović.

Crna Gora je u grupi Lige nacija sa Bosnom i Hercegovinom, Finskom i Rumunijom, a četiri prva meča odigraće u junu.